Ceramic Wonder massage

Massagetechnieken evolueren voortdurend en Schoonheidsschool blijft op de hoogte van de nieuwste trends! Ceramic Wonder bestaat uit een set massagetools waarmee u een volledige diepgaande massage kan geven. Het kan ook een onderdeel zijn van een andere massage. Zo zijn er onder meer Ceramic Wonder Touch Down, de Ceramic Wonder Tools of de Ceramic Wonder Globes.

Ceramic Wonder is een verlengstuk van de handen van de professionele masseur. Het materiaal is zo danig ontwikkeld dat het perfect in de hand past, en op die manier de belasting in spieren en gewrichten van de masseur ontlast. Met behulp van de voorwerpen zorg je voor een heel effectieve massage in de kortst mogelijke tijd maar minder belastend voor de handen van de masseur.
Veelzijdige massage

Het Ceramic Wonder massagevoorwerpen kunnen zowel verwarmd als gekoeld gebruikt worden. De verschillende temperaturen geven een ander therapeutisch effect voor de klant. Op welke temperatuur je het ook gebruikt, zijn ceramische samenstelling laat het toe om de gewenste temperatuur te behouden.

Warm is de tool perfect om strakke spieren te verlichten en meer evenwicht te brengen in de energie van het lichaam. Zo creëer je een eerder lichtere massage. Gekoeld hebben de tools een zeer sterk ontspannend effect. Met de gekoelde tools kan je overbelaste of ontstoken spieren genezen. Door de koude kan je ook pijn verhelpen. Het lichaam is meer in harmonie waardoor je klant zich herboren voelt!
Unieke techniek

De Ceramic Wonder massage gebruikt unieke handgemaakte massagevoorwerpen die gemaakt zijn uit milieuvriendelijke en natuurlijke klei en glazuur. Met behulp van deze voorwerpen geef je de klant een zeer intensieve massage met veel dieptewerking. Het idee voor gebruik van deze voorwerpen is ontstaan om overmatige belasting van de masseur te voorkomen. Daarnaast is het perfect hygiënisch te reinigen en telkens opnieuw te gebruiken.Het is perfect hygiënisch te reinigen.

 • Ceramic Wonder Lichaamsmassage
 • Ceramic Wonder Gelaatsmassage
 • Ceramic Wonder Sculpting rugmassage
 • Ceramic Wonder Ying Yang massage

Je kan Ceramic Wonder geven als aparte massage maar de techniek kan ook een belangrijk onderdeel zijn van alle lichaamsmassages! De opleiding is verspreid over twee dagen met telkens twee workshops per dag. Om deel te nemen dien je reeds in het bezit te zijn van een diploma basis lichaamsmassage of het diploma massagetherapeut.
Lichaamsmassage

Tijdens de eerste module ga je dieper in op de oorsprong van de massage. Verder leer je de basistechnieken van de massage voor het volledige lichaam. Je leert werken met de Ceramic Wonder massagevoorwerpen: de Touch down, de tools en de globes. Naast de werking gaan we ook dieper in op de hygiëne en reiniging van het materiaal.
Gelaatsmassage

Ceramic Wonder gelaatsmassage bestaat uit het aanleren van technieken voor een uitgebreide schouder-, nek- en gelaatsmassage met de Ceramic Wonder Globes. Dit zijn de meest nieuwe en innovatieve therapeutische tools voor schoonheids- en gezondheidsdoeleinden. De massage kan als aparte behandeling worden aangeboden, maar is eveneens een perfecte combinatie met een gelaatsverzorging.

De effecten zijn:

 • Verzacht de huid en voorkomt roodheid na het waxen, epilaties, electrolyses of acne behandelingen
 • Stimuleert de bloedcirculatie en geeft zuurstof aan de huid
 • Verbetert het behoud van make-up
 • Goed voor gebruik na peelings
 • Verlicht sinuspijn, vermoeide ogen, hoofdpijn en migraine
 • Versterkt de spieren in het gelaat, vermindert rimpels en fijne lijntjes
 • Zorgt voor een koude finishing touch op het einde van elke gelaatsbehandeling

Sculpting rugmassage

Sculpting rugmassage is een diepgaande rugmassage, bedoeld om plaatselijke spanningen weg te masseren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Ceramic Wonder Moon Stones. De bolvormige zijde wordt gebruikt als opwarming van het lichaam; met de andere zijde is er massage langs schouderrand.

Met behulp van de Ceramic Wonder Vork is het mogelijk spanningen in het gootje naast de wervelkolom op te sporen en los te maken. Mogelijke bewegingen zijn glijden met de gladde kant en drukpunten met de 2 punten. Om de druk op de duimen te verminderen werd de Ceramic Wonder Lepel ontwikkeld. Plaatselijke spanningen op rug- en nekspier worden hiermee losgemaakt.
Yin Yang massage

Bij Yin Yang massage staat de balans tussen warm en koud centraal. Tijdens de Yin Yang massage wordt gebruik gemaakt van twee keramische stempels. Er zijn twee gladde stempels waarbij de glijdende bewegingen een voorbereidende massage verzorgen. Daarnaast zijn er twee keramische stempels met dots die met bindweefsel- en stempelbewegingen een diepgaandere massage verzorgen.

De keramische stempels zijn voorzien van een opening en dop. De koude stempels worden gevuld met koud water en enige tijd, voorafgaand aan de massage, in de koelkast gelegd; de warme stempels worden gevuld met warm water en tijdens de massage op de warmteplaat of in heet water warm gehouden. Bij de massage is het belangrijk dat koud warm volgt.

De yin yang massage brengt het lichaam van de klant terug in balans en harmonie. De diepgaande werking van de stempels met dots zorgt voor het losmaken van spierspanningen en de afvoer van afvalstoffen. De yin yang massage kan als afzonderlijke behandeling of als inleiding op de Ceramic Wonder of Ceramic Sculpting massage aangeboden worden.