Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage

In deze cursus leer je de technieken vanuit de Tui Na waarmee je de blokkades in de schouder en nek kan opheffen. Dit doe je met behulp van drukpunten en andere massagetechnieken. Deze behandeling is ideaal bij allerlei spanningsklachten.

Heb je al een cursus massage gevolgd en wil je je kennis nog verder uitbreiden? Heb je interesse in de Oosterse massagetechnieken en wil je hier meer over bijleren? Dan is deze professionele dagopleiding Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage ideaal voor jou! Deze massage is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde waarmee je de spanningen in het hoofd, de nek en schouders van je klanten zal wegnemen.

Bij deze massage komen technieken aan bod uit de Tui Na. De letterlijke betekenis van Tui Na is “duwen” (Tui) en “grijpen of vastpakken” (Na). Het wordt in China gezien als een aparte maar gelijkwaardige studie binnen TCM. Tui Na beoefenaars krijgen een zelfde veeleisende studie in colleges van TCM als acupuncturisten en kruidengeneeskundigen en genieten een gelijkaardig respect.

In Tui Na wordt gebruik gemaakt van acupressuur (drukpunten) in combinatie met fysieke manipulaties van spieren en gewrichten. De verschillende technieken voor de zachte weefsels zijn: drukken, knijpen, kneden, wrijven, strijken, vibratie, stretchen, frictie, rollen en kloppen. Schudden, strekken en buigen, rotatie, duw en trekbewegingen en rekken voor de gewrichten. Veel van deze technieken vindt men dus ook terug in de Zweedse massage. Tui na kan als de voorloper beschouwd worden van zowel Shiatsu (Japanse acupressuur) als van Zweedse massage.

  • Oorsprong Tui Na massage
  • Drukpunten en meridianen
  • Massagetechnieken en effecten

Praktijkgerichte opleiding

De Tui Na massage wordt meestal door de kledij heen gegeven, op een futon (katoenen mat) of een massagetafel. Slechts zelden wordt er olie gebruikt.
Het doel van de massage is het vrijmaken van blokkades in de meridianen (energiebanen). Daarvoor wordt gebruik gemaakt van acupressuurpunten (plaatsen waarbij je de energiebanen kan beïnvloeden).

In deze cursus worden technieken vanuit de Tui Na gebruikt om de blokkades in de schouder en nek op te heffen met behulp van drukpunten en andere massagetechnieken wat een ideale behandeling vormt van allerlei spanningsklachten.