Opleiding Kindervoeding

Praktische info

Schrijf je in

cursus kindervoeding  opleiding kindervoeding

Ben je geïnteresseerd in voeding vanuit een wetenschappelijk standpunt? Interesseert kindervoeding je in het bijzonder? Heb je beroepsmatig op één of andere manier te maken met voeding voor kinderen? Of ben je een moeder die begaan is met de gezondheid van haar kinderen en wil je daarom een bijscholing volgen? Schrijf je dan nu in voor de groepscursus kindervoeding!

Word specialist in kindervoeding in 5 weken

Specialisten zijn het er over eens: een goede voeding tijdens de kindertijd is cruciaal op latere leeftijd. Jonge ouders vragen zich soms vertwijfeld af of hun kindje wel voldoende eet en welke ingrediënten ze op welke leeftijd mogen eten enzovoort. Sommige kinderen eten alles, andere zijn heel kieskeurig. Er zijn ook kinderen met een voedingsallergie en zij moeten dan een dieet volgen. Daarnaast kan ook overgewicht een ernstig probleem vormen. Deze ouders laten zich graag begeleiden door een gespecialiseerde kindervoedingsadviseur. Je kan deze professionele opleiding volgen aan onze school in slechts vijf weken tijd.

Beroep met toekomst

De opleiding kindervoeding aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als specialist in kindervoeding. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als specialist in kindervoeding of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding kindervoeding verzekerd van werk!

Professionele opleiding kindervoeding

Een ervaren kinderdiëtist zal je inzicht geven in al deze thema’s. Op korte termijn zal je in staat zijn om een evenwichtig voedingsplan voor je kind op te stellen en deskundig advies te geven aan anderen. Je zal in staat zijn om het gepaste advies aan ouders te geven en leren hoe hen te begeleiden bij het aanleren van de juiste voedingsgewoontes bij hun kinderen.

Voor wie is deze opleiding kindervoeding bedoeld?

De opleiding is voor iedereen toegankelijk en zeer geschikt voor ouders en hulpverleners. We raden je aan om de basisopleiding voedingsconsulent / afslankingsconsulent eerst te volgen, maar dit is zeker niet verplicht. Het niveau van de opleiding is professioneel, maar toch toegankelijk voor iedereen. Na het volgen van deze opleiding krijg je wanneer je slaagt voor het examen het diploma Kindervoedingsconsulent.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Kindervoedingsadviseur 27/11/2017 Antwerpen 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 11/01/2018 Gent 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 27/01/2018 Antwerpen 14u00 – 17u00
Kindervoedingsadviseur 05/02/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 20/02/2018 Gent 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 19/04/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 08/05/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 10/05/2018 Gent 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 28/05/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 29/05/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 20/08/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 03/09/2018 Gent 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 03/09/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 05/09/2018 Mechelen 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 06/09/2018 Turnhout 18u30 – 21u30
Kindervoedingsadviseur 10/10/2018 Aalst 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques kindervoeding

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige specialist in kindervoeding die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot kindervoeding kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus kindervoeding is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma kindervoeding

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Een blik in de klas

In onderstaand filmpje krijg je een beeld van wat je van deze opleiding kan verwachten. Deze cursus omvat de voeding van kinderen doorheen hun levensloop. Zo komt de voeding van de zwangere moeder aan bod. Wat ze eet, heeft natuurlijk effect op het ongeboren kindje. Na de geboorte komen de verschillende voedingen zoals borst- en flesvoeding aan bod. Wat zijn de belangrijke aspecten en waarmee moet men rekening houden als men vaste voeding geeft? Vanaf de leeftijd van 1,5 jaar worden sommige kinderen alsmaar koppiger en willen ze niet eten. Hoe ga je als voedingskundige hier mee om? Ook wordt het actueel probleem van overgewicht bij kinderen uitvoerig besproken. Wat zijn de oorzaken en gevolgen en hoe kan men hier in begeleiden? Zo worden er allerlei tips gegeven over gezonde tussendoortjes en hoe men als ouder kan meewerken aan een gezondere levensstijl van het kind.

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 215.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen.

Kmo-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 21.5 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 193.5 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding kindervoeding?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding kindervoeding?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus kindervoeding?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Wist je dat deze opleiding deel uitmaakt van het studietraject Allround Voedingsdeskundige?

kindervoeding

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Gitte V. (Hasselt)

Als zelfstandig kinderverzorgster krijg ik voortdurend te maken met kinderen die niet gezond eten. Het zijn vooral de ouders die hierin een belangrijke rol spelen. Via deze cursus hoop ik nog beter ouders te kunnen adviseren welke voeding goed is voor hun kinderen.

Astrid V.D.M. (Koksijde)

Als onthaalmoeder gebruik ik de voedingstips uit de cursus elke dag. Ik heb enorm veel bijgeleerd van de docente!

Anneleen V.O. (Rotselaar)

De lessen worden heel duidelijk opgebouwd en uitgelegd. Ik ben zelf mama en ben heel blij deze cursus gevolgd te hebben. Ik kies nu veel bewuster ons eten wanneer ik in de supermarkt sta en zie ook al echt resultaten.

Julie V.D.P. (Boutersem)

Bedankt voor de super toffe ervaring!

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Cucumbersmoothie

Anticellulitis smoothie: ananas en komkommer!

De zon vraagt dezer dagen om een verfrissend plonsje. Spaar je energie voor het zwembad, en ga met dit moeiteloze …

Docente Schoonheidszorgen Leslie Teysen

Docente in de kijker: Leslie Teysen

Leslie Teysen, 39 en mama van 4 zoontjes, is een bruisende jongedame die je op De Schoonheidsschool met plezier alles …

Shutterstock 110181626

Gloednieuwe Allround cursus Voedingsconsulent!

Voel je je geroepen om mensen meer bewust te maken van hun voeding? Wist je dat je voeding niet alleen …

Page 1 of 1312345»10...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool