Opleiding Medisch Secretariaat

Praktische info

Schrijf je in

cursus medisch secretaresse doktersassistent cursus, opleiding medisch secreatariaat, medisch secretaresse, cursus medisch secretaresse, opleiding medisch secretaresse, medisch secretaresse antwerpen, medisch secretaresse gent, medisch secretaresse hasselt, groepslessen medisch secretaresse, avondonderwijs medisch secretaresse, medisch secretaresse volwassenenonderwijs opleiding doktersassistent

cursus medisch secretaresse opleiding medisch secretaresse medisch secretariaatswerk

Word medisch secretaresse in 12 weken

De administratie van een medisch centrum vergt heel veel capaciteiten. Alles moet tot in de puntjes in orde zijn. Je bent een aanspreekpunt voor patiënten, artsen en bezoekers. Vaak ga je om met vertrouwelijke informatie, dus discretie is belangrijk.

Gezondheid is essentieel in ons leven. Bij problemen maken we ons vaak zorgen. Dan is het belangrijk om degelijke informatie te krijgen, en ook de weg te vinden naar de juiste behandelwijze. Op een medisch secretariaat vang je vaak mensen op die met tal van vragen kampen. Het kan gaan over hun eigen gezondheid, die van hun kinderen of hun ouder wordende ouders. Soms gaat het om onschuldige symptomen, soms kan het een aanwijzing zijn voor een ernstige ziekte.

Ben jij geduldig en vriendelijk? Is organiseren een van je sterke punten? Zie je een toekomst in de administratie van de medische wereld? Kies dan nu voor de unieke opleiding doktersassistent! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van medisch secretaresse snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

Als medisch secretaresse moet je voldoende kennis en interesse hebben om goed in te schatten hoe je deze vragen aanpakt. Het gaat niet om het geven van medisch advies, wel om te kunnen doorverwijzen naar een arts van het centrum of om eventueel snel een afspraak te beleggen. Ook vang je patiënten op die naar een afspraak komen en nog even in de wachtzaal moeten wachten.

Je kan aan de slag bij een zelfstandig arts, of in een groepspraktijk waar verschillende artsen samenwerken. Soms zijn daar ook verpleegsters en kinesisten aan het werk. Ook kan je werken in een gezondheidsinstituut, een ziekenhuis, een rustoord, een medisch laboratorium enzovoort.

De opleiding doktersassistent is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als medisch secretaresse. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als medisch secretaresse of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding doktersassistent verzekerd van werk!

Professionele opleiding medisch secretaresse

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als medisch secretaresse moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van medisch secretaresse aan.

Voor wie is deze opleiding medisch secretaresse bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding doktersassistent is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma medisch secretaresse binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 12 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding doktersassistent wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Medisch Secretariaat 26/09/2017 Mechelen 18u30 – 21u30
Medisch Secretariaat 02/10/2017 Hasselt 09u30 – 12u30
Medisch Secretariaat 09/10/2017 Antwerpen 09u00 – 12u00
Medisch Secretariaat 09/10/2017 Aalst 18u30 – 21u30
Medisch Secretariaat 14/10/2017 Gent 14u00 – 17u00
Medisch Secretariaat 16/10/2017 Turnhout 18u30 – 21u30
Medisch Secretariaat 21/10/2017 Antwerpen 10u00 – 13u00
Medisch Secretariaat 07/11/2017 Gent 09u30 – 12u30
Medisch Secretariaat 19/02/2018 Roeselare 18u30 – 21u30
Medisch Secretariaat 26/02/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Medisch Secretariaat 01/03/2018 Turnhout 18u30 – 21u30
Medisch Secretariaat 03/03/2018 Brussel 10u00 – 13u00
Medisch Secretariaat 08/03/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Medisch Secretariaat 15/03/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Medisch Secretariaat 15/03/2018 Mechelen 18u30 – 21u30
Medisch Secretariaat 20/03/2018 Gent 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques doktersassistent

Je krijgt les van ervaren docenten

Deze opleiding wordt in samenwerking met De Ondernemersschool gegeven. Je krijgt les van een ervaren zelfstandige medisch secretaresse die al jarenlang in het vakgebied staat. Al de leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot medisch secretaresse kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van medisch secretariaatswerk. Deze cursus medisch secretaresse is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma medisch secretaresse

De laatste les leg je een theoretisch examen af. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de lesinhoud van de opleiding. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Leer De Schoonheidsschool kennen in het volgende filmpje

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 560.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 56 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 504 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding medisch secretaresse?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding medisch secretaresse?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus medisch secretaresse?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Fiona H. (Beveren)

Tijdens de twaalf weken van de cursus heb ik ook stage gelopen in het ziekenhuis. De mensen van het secretariaat op de school hebben mij perfect geholpen met de uitleg over de stage en de stageformulieren.

Karen W. (Berlaar)

Het volgen van de groepslessen was een leuke ervaring. Het was al lang geleden dat ik nog in de les gezeten had, maar iedereen was heel gemotiveerd en vriendelijk.

Laura M. (Lille)

Onze docente Leen heeft alles heel duidelijk uitgelegd. Heel de groep was het er over eens dat het een cursus met een grote meerwaarde is.

Nina V.G. (Hoogerheide, Nederland)

Ik heb altijd gewerkt in de medische sector. Omdat het ploegenwerk zwaar begint te wegen, wil ik mij nu omscholen tot medisch secretaresse. Het ziekenhuis waar ik werk heeft mij deze cursus warm aanbevolen.

Lees ook onze media, management en ondernemersblog

Shutterstock 312605798

Maak van organiseren je talent én job

Al jaren vormen de thema’s organisatie, time-management en motivatie een leidraad voor talrijke self-help handboeken en programma’s. Net zoals de …

Vacature Opleidingsadviseur

Vacature – 2 opleidingsadviseurs (m/v)

EVBO, een partnerbedrijf van De Schoonheidsschool, is voor onmiddellijke indiensttreding op zoek naar een: Opleidingsadviseur (m/v) Als opleidingsadviseur (m/v) contacteer …

Anti-cyclisch ondernemen

Anti-cyclisch ondernemen

Veel mensen wachten met het opstarten van een eigen zaak door de huidige economische situatie. Ze stellen hun droom uit …

Page 1 of 41234»

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool