Cursus Praktische Psychologie

Praktische info

Schrijf je in

cursus praktische psychologie  opleiding praktische psychologie

cursus praktische psychologie opleiding consulent in praktische psychologie mensen psychologisch kunnen inschatten

Erkende opleiding Praktische Psychologie

Wil je meer inzicht krijgen in de lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling van de mens? Ben je geïnteresseerd in emoties, het menselijk geheugen en gedrag? Dan is deze praktijkgerichte cursus praktische psychologie zeker iets voor jou!

In de wereld van gezondheidszorg en wellness is het belangrijk dat we een goede basiskennis hebben van psychologie. Dagelijks gaan we om met mensen en hun welzijn is belangrijk. Kennis van praktische psychologie kan ons hierbij helpen.

Centraal in deze opleiding staan de gevoelswereld en de werking van de menselijke hersenen. Uitgangspunt van deze cursus is onder andere dat fysieke klachten vaak een psychische oorzaak hebben. Je leert hier mensen begeleiden die met emotionele problemen kampen of een verlies moeten verwerken. Met goede raad, een luisterend oor en een steuntje in de rug help je jouw klanten vooruit. Je maakt kennis met de voorgeschiedenis van de psychologie en de verschillende stromingen.

Beroep met toekomst

De opleiding praktische psychologie aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als consulent in praktische psychologie. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als consulent / coach of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding praktische psychologie verzekerd van werk!

Professionele opleiding praktische psychologie

Deze cursus biedt je op een praktische manier inzicht in het menselijk gedrag. Daarbij wordt uitgebreid aandacht besteed aan de belangrijkste psychologische aspecten die daarbij een rol spelen. Je gebruikt je eigen ervaringen en redeneringen om antwoorden te geven op verschillende vragen. Zo leer je psychologie op een praktische manier toe te passen!

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als consulent in praktische psychologie moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van consulent in praktische psychologie aan.

Voor wie is deze opleiding praktische psychologie bedoeld?

Deze cursus is voor iedereen toegankelijk. Je hebt voor deze opleiding psychologie geen vooropleiding nodig, want de cursus is zeer praktisch en laat psychologische vaktermen en moeilijke uitdrukkingen achterwege. De lessen zijn praktijkgericht en breed opgevat. Mensen volgen deze cursus omdat ze geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Ze willen zichzelf ontwikkelen.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding praktische psychologie wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Praktische Psychologie 27/01/2018 Hasselt 10u00 – 13u00
Praktische Psychologie 07/02/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Praktische Psychologie 19/02/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Praktische Psychologie 22/02/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Praktische Psychologie 03/03/2018 Antwerpen 10u00 – 13u00
Praktische Psychologie 12/03/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Praktische Psychologie 15/03/2018 Mechelen 18u30 – 21u30
Praktische Psychologie 21/03/2018 Gent 18u30 – 21u30
Praktische Psychologie 18/04/2018 Turnhout 18u30 – 21u30
Praktische Psychologie 06/05/2018 Gent 10u00 – 13u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques praktische psychologie

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige consulent in praktische psychologie die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot praktische psychologie kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus praktische psychologie is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma consulent praktische psychologie

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

De opleiding geeft echter geen toegang tot het beroep of de titel van psycholoog, omdat dit wettelijk beschermd is door de wet van 8 november 1993. De beroepstitel van psycholoog mag enkel gedragen worden na inschrijving bij de psychologencommissie. We gebruiken daarom eerder titels zoals gezondheidsbegeleider, lifecoach, gesprekstherapeut, gezondheidstherapeut, gezondheidsconsulent, … omdat deze niet zijn gereglementeerd of beschermd.

De cursisten moeten ‘werken’ met hun eigen ervaringen en ideeën. Daarom start die beoogde ontwikkeling direct vanaf het begin van de cursus. We werken in kleine groepjes zodat persoonlijke begeleiding gegarandeerd is. Op het einde van je opleiding heb je een examen. Indien je slaagt voor dit examen krijg je het diploma “Basis Psychologie”f.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 449.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 44.9 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 404.1 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding praktische psychologie?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding praktische psychologie?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus praktische psychologie?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Magda O. (Edegem)

Ik heb tijdens deze cursus niet enkel enorm veel bijgeleerd, maar ik heb er ook nog eens vrienden aan overgehouden. Leuk dat er zo een samenhorigheid is tussen de studenten!

Kimberly I. (Lierde)

De opleiding werd heel helder en duidelijk gegeven. Er waren geen moeilijke psychologische termen, echt iedereen kan deze cursus volgen!

Camille C. (Tielt)

Voor mijn job is deze cursus een enorme toegevoegde waarde.

Timothy D.K. (Roosendaal)

Als gezondheidsconsulent krijg ik vaak te maken met mensen met psychische problemen die ik graag verder wil helpen. Ik was al langer op zoek naar een praktijkgerichte cursus gezondheidspsychologie.

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Meditatie

Mindfulness op Maandag

Zie je op tegen de start van een nieuwe werkweek? Heb je misschien een druk weekend achter de rug en …

Cucumbersmoothie

Anticellulitis smoothie: ananas en komkommer!

De zon vraagt dezer dagen om een verfrissend plonsje. Spaar je energie voor het zwembad, en ga met dit moeiteloze …

Shutterstock 312605798

Maak van organiseren je talent én job

Al jaren vormen de thema’s organisatie, time-management en motivatie een leidraad voor talrijke self-help handboeken en programma’s. Net zoals de …

Page 1 of 2712345»1020...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool