Schoonheidsspecialiste (spoedcursus)

Praktische info
  • Duur: 12 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 1565.00 euro
  • Opleidingscheques:
  • KMO-portefeuille: Nee

Schrijf je in

cursus schoonheidsspecialiste (spoedcursus)  opleiding schoonheidsverzorging

cursus schoonheidsspecialiste (spoedcursus) opleiding schoonheidsspecialiste algemene schoonheidsverzorging

Word schoonheidsspecialiste in 4 weken tijd!

Droom je al altijd van een job in de schoonheidssector? Dan is dit je kans!

Gezondheid en schoonheid staan centraal in onze samenleving. Iedereen wil stralend, jong en mooi voor de dag komen. Als schoonheidsspecialiste kan jij de mensen doen schitteren. Wil je graag werken in de beauty en wellness sector of een eigen schoonheidsinstituut uitbaten? Wil je graag in snel tempo je diploma van schoonheidsspecialist(e) behalen en alle schoonheidsverzorgende technieken onder de knie krijgen? Dan is de professionele opleiding schoonheidsspecialiste zeker iets voor jou!

Professionele opleiding schoonheidsspecialiste

De opleiding tot schoonheidsspecialiste is veelzijdig en gevarieerd. Volgende onderdelen komen aan bod tijdens deze boeiende opleiding: gelaatsverzorging, lichaamsverzorging, massage, manicure, pedicure, ontharing en waxing en tenslotte de basis make-up. Naast alle belangrijke technieken leer je ook klantgericht werken. De cursus wordt gegeven door mensen met een jarenlange ervaring als zelfstandig schoonheidsspecialiste. Zij staan je bij met professionele raad en creatief advies.

Iets voor jou?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding schoonheidsverzorging is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma schoonheidsspecialiste binnen één schooljaar. De opleiding wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Intensieve opleiding

De cursus bestaat uit 12 lessen verspreid over 4 weken. Deze worden gespreid over een intensieve periode waarin je telkens 8 uur per les krijgt. De lessen vinden plaats op onze school. Het theoretische gedeelte studeer je thuis in op je eigen tempo. De theorie en praktijk die je hebt geleerd in de klas oefen je elke les goed in waardoor je de volgende les onmiddellijk iets nieuws kan leren. Je krijgt regelmatig tussentijdse proeven. Zo weet je aan welke onderdelen je nog meer aandacht moet schenken. Op het einde van je opleiding heb je een groot proefexamen op de school waarin zowel de theorie als praktijk aan bod komen.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De cursus bestaat uit 12 lessen. Deze worden gespreid over een periode waarin je drie maal per week telkens 8 uur per les krijgt. De lessen vinden plaats op onze school. Het theoretische gedeelte studeer je thuis in op je eigen tempo. De theorie en praktijk die je hebt geleerd in de klas oefen je elke les goed in waardoor je de volgende les onmiddellijk iets nieuws kan leren. Je krijgt regelmatig tussentijdse proeven. Zo weet je aan welke onderdelen je nog meer aandacht moet schenken. Op het einde van je opleiding heb je een groot proefexamen op de school waarin zowel de theorie als praktijk aan bod komen.

Stage

Het is aan te raden om een dag of avond stage te lopen. Je kan via de school de nodige stagecontracten bekomen. Ook hangen er steeds zoekertjes voor werk of stageplaatsen op ons bord in de hal. Dankzij een stage zet je de aangeleerde technieken onmiddellijk om in de praktijk. Indien gewenst kan je ook stage lopen in een schoonheidsinstituut bij jou in de buurt.

Beroep met toekomst

Beauty en wellness nemen een steeds belangrijker plaats in in onze maatschappij. We laten ons graag verwennen in het schoonheidsinstituut. Met het diploma van schoonheidsspecialiste op zak ben je verzekerd van werk!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 28/10/2017 Hasselt 10u00 – 13u00
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 06/11/2017 Antwerpen 18u30 – 21u30
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 27/01/2018 Brussel 10u00 – 14u00
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 10/02/2018 Gent 10u00 – 13u00
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 06/03/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 10/03/2018 Antwerpen 10u00 – 13u00
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 15/03/2018 Gent 18u30 – 21u30
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 10/04/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 12/04/2018 Hasselt 09u00 – 12u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques schoonheidsverzorging

Materiaal tijdens de les

Voor deze opleiding heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag!

Voor de opleiding Schoonheidszorgen werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld, waarin alles zit wat jij tijdens de les nodig hebt. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige schoonheidsspecialiste die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot schoonheidsspecialiste kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus schoonheidsspecialiste is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma schoonheidsspecialiste

Tijdens de lessenreeks zal je alle praktijkproeven afleggen en enkele kleinere theoretische proeven. Na afloop van deze lessenreeks kan je je grote theorie examen flexibel inplannen bij ons op kantoor om je getuigschrift te behalen.
Het beroep van schoonheidsspecialiste is een beschermd beroep. Dat betekent dat wie als zelfstandige wenst te starten na het examen aan onze school ook een examen af bij de Centrale Examencommissie dient af te leggen, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge proef, een schriftelijke proef, of een schriftelijke én mondelinge proef. Onze opleiding bereid jou perfect voor op deze test, zodat je zeker bent van je slaagkansen. Wanneer je slaagt voor dit examen, behaal je bovenop het getuigschrift van de school ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Met dit waardevolle vestigingsattest start je dan zonder problemen een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

Erkend en beschermd beroep

Het beroep van schoonheidsspecialiste is in België beschermd. Dit wil zeggen dat je een officieel diploma nodig hebt om dit beroep te mogen uitoefenen. Voor velen is dit echter niet vanzelfsprekend. Je hebt een andere studierichting gevolgd of je hebt gewoon geen zin om nog jaren te studeren vooraleer je eindelijk aan de slag kan. Schoonheidsschool vzw biedt jou de ideale oplossing. Wij zorgen ervoor dat je op een professionele en snelle manier je officiële diploma’s in handen krijgt.

Centrale examencommissie

Wie het vestigingsattest wil behalen om zelfstandige te worden kan nadien een theoretisch examen afleggen voor de Centrale Examencommissie te Brussel. Tijdens onze lessen word je intensief voorbereid op het centrale examen . Wanneer je hiervoor slaagt, verkrijg je het erkende diploma van schoonheidsspecialiste!

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 1565.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding heb je extra eigen materiaal nodig tijdens de lessen. Dit materiaal is je basisinvestering om te kunnen starten met het beroep. Zonder materiaal kan je niet oefenen tijdens de lessen of thuis. Dit materiaal kan je aankopen op Schoonheidshandel.com
Je kan er voor kiezen om je inschrijvingsgeld in termijnen te betalen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 156.5 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 1408.5 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding schoonheidsspecialiste (spoedcursus)?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding schoonheidsspecialiste?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus schoonheidsspecialiste?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Francine T. (Galmaarden)

Leuk dat je na deze opleiding en het slagen van je examen, onmiddellijk aan de slag kan als zelfstandige.

Tania N. (Lochristi)

Ik ben gebeten door het vak dankzij de duidelijke cursus en de aangename lessen in de school. Erg mooie lokalen om les te volgen.

Jennifer H. (Tremelo)

Het is echt een geweldige cursus! Mooie lokalen, lieve docenten en als ik vragen had stond er altijd iemand klaar voor me.

Kristina B. (Genk)

Ik volgde in mijn middelbaar de opleiding tot erkend schoonheidsspecialiste maar heb er eigenlijk nooit iets mee gedaan. Nu zoveel jaren later wil ik de draad terug oppikken en is de spoedcursus voor mij de ideale manier om mijn kennis op te frissen en nieuwe technieken aan te leren.

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Maak je huid lenteklaar

Beauty-tips voor een stralende lente

Tijdens de koude wintermaanden krijgt je lichaam het hard te verduren. Met de lente in het vooruitzicht kan je lichaam …

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Cucumbersmoothie

Anticellulitis smoothie: ananas en komkommer!

De zon vraagt dezer dagen om een verfrissend plonsje. Spaar je energie voor het zwembad, en ga met dit moeiteloze …

Page 1 of 4512345»102030...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool