Videoreporter

Deze opleiding is momenteel niet meer beschikbaar. Neem gauw een kijkje tussen onze overige opleidingen Media & Fotografie.

Praktische info
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 1295.00 euro
  • Opleidingscheques:
  • KMO-portefeuille: Nee

Schrijf je in

cursus videoreporter videoreportage, journalistiek, videoreporter, cursus videoreporter, opleiding videoreporter, videoreporter antwerpen, videoreporter gent, videoreporter hasselt, groepslessen videoreporter, avondonderwijs videoreporter, videoreporter volwassenenonderwijs opleiding cameratraining

cursus videoreporter opleiding videoreporter videotechniek

Word videoreporter

Als videoreporter breng je gebeurtenissen in beeld. Elke dag kom je in contact met boeiende mensen en weet je als eerste alle nieuwtjes! Een job als videoreporter is bijzonder boeiend, uitdagend en afwisselend!

Werk je graag met beelden en film? Ben je geïnteresseerd in een mediacarrière? Wil je starten als videoreporter in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding cameratraining! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van videoreporter snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding cameratraining is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als videoreporter. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als videoreporter of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding cameratraining verzekerd van werk!

Professionele opleiding videoreporter

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als videoreporter moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van videoreporter aan.

Deze unieke opleiding is ontwikkeld door een ervaren videoreporter met jarenlange praktijkervaring. De cursus leert je stap voor stap alle camera- en interviewtechnieken aan op een erg duidelijke en praktijkgerichte manier.

Voor wie is deze opleiding videoreporter bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding cameratraining is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma videoreporter binnen één schooljaar.

De opleiding start met het verfijnen van jouw journalistieke vaardigheden. Zo kom je alles te weten over de verschillende interviewtechnieken en schrijfvaardigheden. Je leert hoe het nieuws wordt geselecteerd op zijn waarde en je leert hoe je de verschillende nieuwsbronnen verifieert. Je leert bovendien verschillende vormen van journalistiek, gaande van het schrijven voor een krant tot het werken als videoreporter.

Daarna komen de verschillende camera- en montagetechnieken aan bod. Je komt te weten hoe je sfeerbeelden, voice-overs en interviews met elkaar combineert tot een harmonisch geheel. Ook krijg je onder de knie hoe je jouw eigen opnames monteert en bewerkt. Aan het einde van de opleiding ben jij een echte allrounder! Zo ben jij in staat om het hele productieproces van reportages te verzorgen; van research en maken van een script, tot het vastleggen van de afspraken, het filmen en het monteren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding cameratraining wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques cameratraining

Je krijgt les van ervaren docenten

Deze opleiding wordt in samenwerking met De Ondernemersschool gegeven. Je krijgt les van een ervaren zelfstandige videoreporter die al jarenlang in het vakgebied staat. Al de leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot videoreporter kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van videotechniek. Deze cursus videoreporter is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma videoreporter

Tijdens de laatste les leg je een theoretisch examen af. Je krijgt een aantal multiplechoice en een aantal open vragen over de lesinhoud van de opleiding. Daarnaast maak je doorheen de module een portfolio dat je de laatste les afgeeft. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Maak kennis met De Schoonheidsschool

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 1295.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen.

Je kan er voor kiezen om je inschrijvingsgeld in termijnen te betalen

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 129.5 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 1165.5 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding videoreporter?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding videoreporter?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus videoreporter?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Seppe D.F. (Aarschot)

Via deze weg wil ik graag mijn hulpvaardige docent bedanken. De manier waarop hij les heeft gegeven en de expertise die hij kon overbrengen hebben mij enorm veel bijgeleerd. Bedankt!

Daan V.D.N (Venlo, Nederland)

Na een gesprek met een secretariaatsmedewerkster was het voor mij duidelijk dat de cursus videoreportage het meest op mijn lijf was geschreven. Ik ben nog altijd heel content met die keuze, wat een leerrijke cursus.

Ward W. (Denderleeuw)

In de groepslessen kan je heel veel leren van elkaar. Iedereen heeft een creatieve inbreng die de docent gebruikt om de les mee op te bouwen. Zo wordt iedereen op zijn eigen manier betrokken in de les.

Marijke V.I. (Balen)

De krant waarvoor ik als freelance journalist schrijf, heeft ook een online kanaal waar reportages op vertoond worden. Omdat ik zelf ook wel volledige reportages wil maken, heb ik deze cursus gevolgd. Ik kan deze aan iedereen aanbevelen.

Lees ook onze media, management en ondernemersblog

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Eindexamen Allround Visagie Sfeerfoto

Burlesque examenfeest Visagie!

Alle studenten hebben onlangs hun examens afgerond; zo ook de studenten Visagie van de Schoonheidsschool. Met wel één klein verschil: …

Vastleggen In Volledig Scherm 22072014 103234.bmp

Trend gespot: De ‘Squinch’ voor de optimale fotolook!

Heb jij ook zo’n hekel aan die foto’s waarin je getagd wordt op facebook? Op een of andere manier slagen …

Page 1 of 812345»...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool