Masseur, cpProfessionWithFuture

Word jij de held van het wellnesscenter? Ben je klaar om een allround massage-expert te worden? Twijfel dan niet langer én schrijf je nu in voor deze dynamische, allesomvattende massageopleiding.

Van Thaise voetmassage tot Japanse gelaatsmassage , jij komt letterlijk én figuurlijk alles van kop tot teen te weten over verschillende massagetechnieken. Professionele massagetherapeuten tonen jou alle kneepjes van het vak, om zo je klanten optimaal te doen ontspannen. Je gaat zelf aan de slag met je handen, ellebogen, maar ook met hulpmiddelen zoals bamboe en kruidenstempelzakjes.

Jij trekt klanten aan met jouw allround kennis van allerlei massagetechnieken. Je laat hen maximaal ontspannen en doet hun energie weer vrij stromen!

Het lichaam geneest met spelen, de geest geneest met lachen en de ziel geneest met het liefhebben.

Proverb
cpWouldYou
 • klanten van top tot teen verwennen met heerlijke massages
 • leren hoe je met massages zelfs de grootste stresskip kalmeert
 • verschillende massagetechnieken aanleren in één opleiding
 • je carrière een positieve draai geven door te starten als zelfstandig wellnessmasseur
Wellnessmasseur
cpEducationTypeProfessional
Centrum voor Avondonderwijs
cpCourseTypeGroup
12 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 7 cpHoursPerClass
cpAllroundCourse
cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma

€1990

cpProgram Wellnessmasseur

cpAllroundModalIntroText

cpAllroundGroupModalBody

Relaxatiemassage
2 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 7 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Relaxatiemassage

Het is een plezier om massages te geven én te krijgen. Een goede massage is ontspannend en ontstressend. In het hele lichaam ontstaat warmte en komt extra zuurstof vrij. Ook de afvoer van koolstofdioxide wordt gestimuleerd, waardoor een gelukzalig gevoel ontstaat. Hou je ervan om je vrienden, familie of partner te verwennen en tot rust te laten komen door middel van een relaxerende massage? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven!

Tijdens deze cursus leer je verschillende massagegrepen uitvoeren in een aangepast lokaal met professionele massagetafels. Na de praktijkgerichte lessenreeks breng je jouw familie, vrienden, partner of klanten in de zevende hemel met een heerlijke relaxatiemassage!

allroundModuleSavings

readMore
Hotstone Massage
1 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 7 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Hotstone Massage

Hotstone massage is al enkele jaren een van de meest populaire massages in massagesalons en wellnesscentra. Wil jij steengoed worden in deze ontspannende techniek? Dan is deze opleiding exact wat jij zoekt!

Hotstone massage is een intense warmtemassage. De hitte en de druk van de stenen dringen diep door in de spieren. Dit verlicht spanningen en geeft veel energie. Tijdens deze praktijkgerichte lessen leer je hoe je klanten op een professionele manier volledig los kan masseren met de warme stenen en olie.

Je zorgt onder andere voor een diepe relaxatie en ontgifting van het lichaam. De hotstone massage harmoniseert de emotionele, mentale en fysieke energie. Loop jij al helemaal warm voor deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

allroundModuleSavings

readMore
Kruidenstempelmassage
1 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 7 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Kruidenstempelmassage

Door verwarmde linnen of katoenen kruidenbuiltjes zachtjes over het lichaam te bewegen, maak je de reinigende, activerende en ontspannende krachten van de geconcentreerde kruiden los en creëer je harmonie tussen lichaam en geest.

Tijdens de les leer je de soorten kruiden kennen, ontdek je hoe je zelf bundeltjes kan maken en verwarmen, welke aroma’s er vrij komen en welke positieve fysieke en mentale uitwerkingen deze hebben op het lichaam van je klant. En dat in een speciaal uitgerust lokaal met professionele masssagetafels! Door gebruik te maken van neerwaartse druk, cirkelbewegingen of trage, slepende bewegingen bestrijd je pijn en verlos je je klant van stress.

Ontdek de gebalde kracht van de natuur en laat vitale energie weer vrij stromen!

allroundModuleSavings

readMore
Ayurvedische Massage
3 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 6 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Ayurvedische Massage

De wetenschap van het leven. Dat is de letterlijke vertaling van ayurveda, één van de oudste gezondheidssystemen ter wereld. Deze traditionele massagetechniek, afkomstig uit de oude Indische cultuur, is gericht op het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest. De warme oliën zorgen voor een kalmerend en relaxerend effect. Je voelt je als herboren!

Tijdens deze cursus maak je kennis met de Oosterse denkwijzen en de ayurvedische filosofie en visie. Je leert de verschillende soorten ayurvedische massages kennen. In de praktijk oefenen we voornamelijk de standaard ayurvedische massage grondig in.

Wil je jezelf en je zaak specialiseren? Gewoon interesse in deze heilzame massagetechniek? Schrijf je dan snel in voor deze unieke cursus!

allroundModuleSavings

readMore
Bamboemassage
1 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 7 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Bamboemassage

Bamboemassages zijn heerlijk ontspannend. Maar wist je ook dat ze een opwekkend effect hebben? Dat komt door de unieke eigenschappen van bamboe. Het materiaal is tegelijkertijd hard, sterk, licht en flexibel. Door het lichaam met dit unieke materiaal te behandelen komt de bloedsomloop op gang. Dat helpt om ongezonde stoffen af te voeren en de conditie te herstellen. Na de massage voel je je dan ook fit en opgewekt.

Tijdens deze intensieve opleiding krijg jij deze Oosterse massagetechniek vlot in de vingers. Je ontdekt hoe je een heilzame massage geeft die klanten simpelweg in vervoering brengt. Je leert hoe je de voordelen van bamboe ten volle uitspeelt in jouw behandelingen. Schrijf je dus vandaag nog in en groei uit tot een veelzijdig Massagetherapeut!

allroundModuleSavings

readMore
Chinese hoofd-schouder-massage
1 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 7 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Chinese hoofd-schouder-massage

Op zoek naar een massagetherapie die een remedie biedt tegen spanningsklachten? Dan is Tui Na, of de Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage, de oplossing die je zoekt. Deze oude geneeswijze zorgt voor een energetische harmonie die je klanten stressvrij en zonder pijn door het leven doet gaan.

Met deze massage concentreer je je op de acupunctuurpunten die blokkades in de schouder en nek opheffen. Je leert hoe je deze drukpunten stimuleert en zo de circulerende levensenergie in ons lichaam harmoniseert. Dat in combinatie met fysieke manipulaties van spieren en gewrichten. De letterlijke betekenis van Tui Na is dan ook duwen (Tui) en grijpen (Na).

Wil je jezelf onder leiding van een ervaren masseur bijscholen in een speciaal uitgerust lokaal met professionele massagetafels? Schrijf je dan snel in!

allroundModuleSavings

readMore
Lomi Lomi Massage
2 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 7 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Lomi Lomi Massage

Aloha! Heb jij al een basisopleiding massage achter de rug? En wil jij je verder specialiseren in de hippe lomi lomi massagetechniek uit Hawaï? Schrijf je dan vandaag nog in voor deze praktijkgerichte opleiding!

Bij deze massage draait het om twee belangrijke elementen; harmonie en liefde. Een tekort hieraan leidt vaak tot blokkades in de energiestroom. Tijdens de lessen leer je de vloeiende massagetechnieken van lomi lomi toepassen. Door de relaxerende flow van de massage voelen je klanten zich als herboren en worden blokkades opgeheven. Door de massagegrepen raak je ook zelf helemaal ontspannen en komt je eigen energie vrij. Ontdek snel de krachtige werking van de lomi lomi massage, puur genieten voor je klanten én voor jezelf!

allroundModuleSavings

readMore
Japanse Gezichtsmassage
2 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 5 cpHoursPerClass

cpOptionalChildCapital: Japanse Gezichtsmassage

Kobido, of de Japanse gezichtsmassage, is een massagetechniek die door de eeuwen heen is verfijnd om zowel de huid aan de oppervlakte als dieper gelegen weefsels aan te spreken. Dat zorgt voor een natuurlijke lifting van het gelaat met een frisse, jeugdige uitstraling als resultaat. Net daarom is deze unieke massagekunst niet meer weg te denken uit schoonheidsinstituten. Het is dé beautybehandeling bij uitstek om een natuurlijke en gezonde gloed op te wekken en je klant te laten stralen.

Deze opleiding vindt plaats in een aangepast lokaal met professionele massagetafels. Je leert op een heel actieve manier. Je sluit de sessie af met een traditioneel kopje thee. Zo kom je tot rust, verwijder je vrijgekomen afvalstoffen en zuiver je je lichaam. Heelrijk!

allroundModuleSavings

readMore
Thaise Voet & Onderbeenmassage
2 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 5 cpHoursPerClass

cpOptionalChildCapital: Thaise Voet & Onderbeenmassage

Vermoeide benen en voeten zijn een vaak voorkomende klacht. De Thaise voet- en onderbeenmassage is een heilzame mix van relaxerende massagetechnieken gecombineerd met meridiaan- en reflexzonetherapie. Hierdoor raakt het hele lichaam ontspannen. Een ervaren docent toont je hoe je deze technieken correct toepast. En dat in een speciaal uitgerust lokaal met professionele masssagetafels!

Na deze opleiding ben je meteen klaar om zelf aan de slag te gaan. Door deze populaire massagevorm aan te bieden, trek je een heel nieuw klantenbestand aan.

allroundModuleSavings

readMore
Wellness Masseur avondschool
cpSkillsAndSkills
 • Jij hebt een brede waaier aan massagetechnieken onder de knie.
 • Jij verwent jouw klanten met de allerbeste massages.
 • Relaxt, ontspannen en helemaal zen? Daar zorg jij keer op keer voor!

   

Volwassenenonderwijs Wellness Masseur
cpFutureOpportunities
 • Zelfstandig wellnessmasseur
 • Medewerker in een massagesalon
 • Massagetherapeut in een spa, wellnesscenter of gezondheidsinstituut
 • Expert in relaxerende massages

cpStartingDatesGroupCourse Wellnessmasseur

Coursenamelabel Lessonday Firstlesson Lastlesson Citystartdata Alllessons
Wellnessmasseur Sunday 15-09-2024 26-01-2025 Brugge 10:00 - 15:00
Wellnessmasseur Sunday 10-11-2024 16-03-2025 Antwerpen 10:00 - 17:00
Wellnessmasseur Sunday 17-11-2024 23-03-2025 Antwerpen 10:00 - 15:00
Wellnessmasseur Wednesday 27-11-2024 06-04-2025 Antwerpen 10:00 - 17:00
Wellnessmasseur Saturday 14-12-2024 27-04-2025 Antwerpen 14:00 - 19:00
Wellnessmasseur Sunday 12-01-2025 11-05-2025 Antwerpen 10:00 - 16:00
Wellnessmasseur Sunday 02-02-2025 01-06-2025 Antwerpen 10:00 - 17:00
Wellnessmasseur Sunday 16-02-2025 15-06-2025 Antwerpen 10:00 - 17:00
Wellnessmasseur Sunday 02-03-2025 29-06-2025 Antwerpen 10:00 - 17:00
Wellnessmasseur Sunday 16-03-2025 14-09-2025 Antwerpen 10:00 - 17:00
paginator.rangeLabelMultiplePages

cpPracticalInfo

cpStudyDays

De opleiding Wellnessmasseur bestaat uit meerdere modules van in totaal 12 lessen. Elke les duurt 7 uur. De lessen van het keuzevak aan het einde van je opleiding duren 5 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In de verschillende modules ontdek je de troeven van uiteenlopende massagetechnieken. In het overzicht met de startdata van de opleiding Wellnessmasseur vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

cpClickHereForStartingDates

cpFinancialInfo

Wellnessmasseur
cpEducationTypeProfessional
Centrum voor Avondonderwijs
cpCourseTypeGroup
12 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 7 cpHoursPerClass
cpAllroundCourse
cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma

€1990

partPayCourse

partPayInfoWithSchema

terms
€450 cpOnSubscribe
€424.80 beforeFirstLesson
€424.80 partPayStep
€424.80 partPayStep
€424.80 partPayStep

partPaySavings

(partPayInStep3)
betaling_termijnen_500px.jpg

cpGoodToKnowAboutCourse Wellnessmasseur

cpWhyChooseCompany Centrum voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

appDownloadTitle
cpGroupUSP1
cpGroupUSP2
cpGroupUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

Eric B.
Eric B.

Angelique is een zeer gedreven lesgeefster die haar passie met veel enthousiasme aan haar leerlingen weet over te brengen. Zij is een echte docente in hart en nieren.

Martine B.
Martine B.

Een leuke opleiding gegeven door een ervaren gepassioneerde docent!

Amina S.
Amina S.

Een dikke 10/10 voor Stefie, een zeer aangename en warme dame die haar kennis op een leuke en leerzame manier geeft. Zeker voor herhaling vatbaar!

interestsCarouselHeader