Nieuws

Make-up verwijderen

Daarom slaap je best niet met make-up…

Iedereen vertelt ons dat we best niet met make-up gaan slapen, maar toch gebeurt het geregeld dat we na een feestje te lui zijn om ons gezicht nog te reinigen. Anna Pursglove, lifestyleredactrice van het Britse dagblad Daily Mail, nam de proef op de som en sliep een maand lang zonder haar make-up op voorhand te verwijderen. Na verloop van tijd stelden experts vast dat het experiment haar huid tien jaar verouderd heeft.

Om het onderzoek zo wetenschappelijk mogelijk te laten verlopen, deed Anna beroep op Nick Miedzianowski-Sinclair van 3D Cosmetic Imaging Studio. Met een 3D camera nam hij haar gelaat onder de loep: droogte, pigmentatie, gesprongen adertjes, poriën en rimpels werden tot in het kleinste detail gemeten.

Al na de derde nacht verschenen kleine witte cystes rond Anna’s wimpers en haar gelaat was helemaal uitgedroogd. Tien dagen later kwam daar nog eens een gezwollen oog bij en nog wat later waren huid en lippen zelfs zo droog dat het pijn begon te doen. Op het einde van het onderzoek bleek dat de huid van Anna zo’n tien jaar verouderd was. “Met make-up slapen heeft een afsluitend effect”, alvast de arts. “Het vormt een barrière over je huidoppervlak. Dus irriterende stoffen worden ingesloten waardoor allergische reacties verergeren en vochtinbrengende crèmes worden geweerd.” We denken volgende keer beter toch eens twee keer na voor we onder de lakens duiken met onze make-up.

via Daily Mail

Bron: Daily Mail / Het Nieuwsblad