Nieuws

Lente2

De lente is in het land: 7 tips die een bleke huid doen stralen!

Het is weer bijna lente en de korte rokjes en jurkjes in de kast beginnen al te lonken. Jammer genoeg brengt de lente voor veel vrouwen een alom gekend probleem met zich mee: wat te doen met die bleke winterhuid? De meesten grijpen spontaan naar de zelfbruinende crèmes en hier en daar wordt zelfs nog gauw een last-minute naar zonniger oorden geboekt.

Toch hoef je je niet van top tot teen in te smeren met zelfbruiner om stralend de lente door te komen. Ook zonnebankbezoeken, een spray tan of een last-minute naar Ibiza zijn helemaal niet nodig. Met de juiste kleding en make-up maak je van je bleke huid namelijk je sterkste troef! Deze 7 tips vertellen je hoe:

Tip 1: Geef niet toe aan donkere foundation

Dat een porseleinen huid prachtig kan zijn, daarvan is Scarlett Johansson het ultieme bewijs. Ga zoals Scarlett voor de lichtere tinten die je bleke huid niet verbergen, maar complimenteren. Een foundation die niet overeenstemt met de tint van je huid, is namelijk nooit flatterend. Zeker in het geval van een bleke huid, die met donkerdere foundation vaak oranje uitslaat. Hoewel het misschien verleidelijk is om je gezicht snel even wat bruiner te smeren dan het echt is, kun je het dus maar beter vermijden.

Tip 2: Neutrale oogschaduw
Oogschaduw

Less is more voor mensen met een bleke huid, zeker als het aankomt op oogschaduw.

Felle kleuren komen namelijk veel harder over op een bleke huid dan op een donkere, wat ervoor kan zorgen dat je er ziek uitziet.

In plaats van voor felle kleuren te kiezen, kies je daarom beter voor neutralere bruin- en paarstinten.

Tip 3: Bruine eyeliner en bruine mascara

Net zoals felle kleuren erg hard overkomen op een bleke huid, doen zwarte eyeliner en zwarte mascara dat ook. Door bruine eyeliner en bruine mascara te gebruiken, zet je je ogen in de verf en behoud je toch een zachte look. Wil je toch graag zwarte eyeliner gebruiken, doe dat dan met mate door bijvoorbeeld enkel je bovenste oogleden te omlijnen.

Tip 4: Zachtroze blush

Ga voor een gezonde blos op je gezicht en breng een zachtroze blush aan. Vermijd bruintinten, want die komen onnatuurlijk over op een bleke huid.

Om te weten waar je de blush best kunt aanbrengen, moet je glimlachen wanneer je hem aanbrengt. Je zult dan makkelijk zien waar je jukbeenderen zitten.

highlight visagie makeup2

Breng de blush vervolgens aan op je jukbeenderen en meng naar achteren, maar ga niet verder dan je ooghoek. Op die manier vestig je de aandacht op je ogen en wordt je heldere huid extra benadrukt.

Tip 5: Geef kleur aan je lippen
rode lippen

Tenzij je er wil uitzien als een vampier, kun je donkere kleuren op je lippen beter vermijden als je een bleke huid hebt. Een uitzondering daarop is felrode lippenstift. Felrode lippen komen zelfs het meest tot hun recht bij een bleke huid. Ze zorgen voor een glamoureuze old Hollywood-look en zijn op de rode loper dan ook een echte go-to voor beroemdheden met een bleke huid à la Scarlett Johansson. Speel je het liever op veilig, dan is zachtroze altijd een goede keuze.

Tip 6: De juiste haarkleur

Je haarkleur kan het verschil maken tussen er stralend uitzien en er uitzien alsof je ziek bent. Dieprode tinten, kastanjebruin en donkerbruine tinten zijn fantastische kleuren voor de porseleinen huid, net zoals honingtinten en, voor de durvers, platinablond. Op het lijstje met don’ts staan lichtrood haar en askleurige tinten zonder highlights. Zwart haar kan mooi zijn bij een bleke huid, maar je hebt er meestal wel make-up bij nodig.

Tip 7: De juiste kleuren voor je kleren

Als het aankomt op de kleuren van je kledij, geldt er ook een aantal gouden regels. Zo blijf je beter weg van kleuren die naast jouw haarkleur liggen op de kleurencirkel. Ben je bijvoorbeeld roodharig, draag dan geen roze of oranje. Mensen met een bleke huid vermijden best ook geel en neutrale kleuren zoals wit en beige. Kleuren die recht tegenover jouw haarkleur liggen op de kleurencirkel, zullen je het mooist staan. In het geval van rood haar zijn dat dan bijvoorbeeld groen, blauw en paars. Wees dus zeker niet bang om voluit voor kleur te gaan!

kleurenwiel

Wil je graag nog meer leren over de juiste make-up en de meest flatterende kleuren voor je huid? Dan zijn de cursussen Basis visagie en Leer je eigen kleurentype echte aanraders!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Visagie (Basis) 14/10/2017 Antwerpen 14u00 – 18u00
Visagie (Basis) 07/11/2017 Brussel 18u00 – 22u00
Visagie (Basis) 18/11/2017 Gent 10u00 – 14u00
Visagie (Basis) 20/11/2017 Antwerpen 18u00 – 22u00
Visagie (Basis) 26/01/2018 Antwerpen 09u00 – 13u00
Visagie (Basis) 28/01/2018 Hasselt 10u00 – 14u00
Visagie (Basis) 04/03/2018 Antwerpen 10u00 – 14u00
Visagie (Basis) 06/03/2018 Hasselt 09u00 – 13u00
Visagie (Basis) 07/03/2018 Brugge 18u00 – 22u00
Visagie (Basis) 13/03/2018 Gent 18u00 – 22u00
Visagie (Basis) 10/04/2018 Hasselt 18u00 – 22u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!