Massage

DIY: de perfecte massage

Mmm, dagen in het wellnesscenter. Helaas no big budget want dat hebben we allemaal gespendeerd aan een welverdiende vakantie. Gelukkig is het met deze tips niet meer zo moeilijk om je eigen stekje om te toveren tot relaxerende massageruimte. Tijd om te ontspannen!

Maak de ruimte gezellig

De kans is vrij klein dat je thuis een massagetafel hebt. Maar geen nood, leg je partner gewoon op het bed: hoofd in de hoek, voeten ondersteund door kussens. Neem ook een dekentje in de aanslag want het is niet de bedoeling dat je compagnon gaat bibberen. Het enige blote deel, is het deel dat je op dat moment masseert. Het is ook niet de bedoeling om dit moment te gebruiken voor je wekelijkse chitty-chat, laat relaxerende muziek het werk doen. Nog een beetje kaarslicht, et voilà, je eigen wellnessplekje is helemaal ready!

Gebruik massageolie

Heb je al een voorraadje massageolie? Fantastisch! Zo niet, kan je er ook zelf eentje maken: drie eetlepels babyolie en één eetlepel ongeparfumeerde babygel do the trick. Voeg daar nog wat aroma bij en klaar is kees. Lavendel werkt bijvoorbeeld prima voor een relaxerende massage. Liever energetisch? Gebruik dan citroenextracten. Mag het allemaal wat sneller? Je kan ook masseren met olijfolie en druivenpitolie, maar let wel op dat die geen vlekken maken in je lakens!

Perfectioneer je technieken

Let’s get started! Warm de olie op tussen je handen. Begin met de achterkant. Maak rustig lange, op-en-neer bewegingen. Snelle bewegingen verstoren het relaxerende moment. Ook de pizzadeegmethode werkt ontspannend. Ga op en neer zoals je een pizzadeeg zou kneden. Masseer de achterkant zo’n half uurtje (rug, billen, benen). Vraag je partner daarna om zich om te draaien en begin met de armen, de schouders, het gezicht en het hoofd. Eindig een massage altijd met de voeten.

Meer info: De Schoonheidsschool.