Nieuws

Cindy Schrooten3

Docent in de kijker: Cindy Schrooten

Onze studenten Visagie krijgen les van Cindy Schrooten. Cindy volgde 8 jaar geleden de cursus Allround Visagie aan De Schoonheidsschool en is intussen manager bij Mac Cosmetics.

Cindy vertelt hoe haar carrière van start ging: “Make-up is mijn passie en ik heb van mijn passie mijn beroep kunnen maken, mede dankzij De Schoonheidsschool. 4,5 jaar geleden is mijn loopbaan bij Mac begonnenin de Pro-Store te Antwerpen als make-up artist. Vandaaruit ben ik doorgegroeid als assistent manager naar manager. In februari is de nieuwe Mac winkel te Hasselt onder mijn leiding geopend.

Wat ik zo leuk vind aan mijn beroep? Make-up is een manier om mensen zich goed te doen voelen. Je kan echt het verschil maken door er te zijn voor mensen en klaar te staan met goed advies. Ook wanneer je een bruid opmaakt of een avond make-up aanbrengt bij iemand, je bent altijd een onderdeel van een speciale dag voor je klant.

Docente Cindy Schrooten backstage bij MAC

Docente Cindy Schrooten backstage bij MAC

Ik geef intussen 4 jaar les aan De Schoonheidsschool omdat ik een uitdaging zocht voor mezelf. Al vanaf de eerste cursus voelde ik hoe geweldig het is om kennis te delen. De studenten zijn vaak ontzettend enthousiast en dankbaar en daarvoor doe je het uiteraard als docente. Je kan ook het zelfvertrouwen van de studenten zien groeien.

Make-up is een vak dat nooit stilstaat. Er komen constant nieuwe producten op de markt en ook de trends veranderen ieder seizoen. Wanneer je zelf een goede make-up artist wil zijn moet je hier dus zelf mee bezig zijn en de make-up technieken perfectioneren.

Alle slaagkans om van visagie je beroep te maken hangt af van je eigen gedrevenheid en inzet. Ik raad mijn studenten dan ook altijd aan om zoveel mogelijk stages te doen. Deze opleiding is de perfecte start voor een carrière als visagiste maar je moet er uiteraard zelf mee aan de slag, veel oefenen en jezelf uitdagen.

Als je echt wil geraak je er wel, I’m the living proof of that!”