Nieuws

1401962 544272552316978 1085234640 O E1405511427168

Docent in de kijker: Criss Bronneberg

Deze maand hebben we het genoegen om met Criss te praten over haar vak. Ze heeft “schoonheidsspecialiste en bio-esthetiek” in Gent gevolgd. Ze is reeds 4 jaar trotse docente aan “De Schoonheidsschool” en haar thuispraktijk: Instituut Criss in Maasmechelen viert momenteel zijn 25-jarig bestaan!

Criss: “Het thuis ontvangen van klanten was een bewuste keuze. Zo kan de klant rustig van een persoonlijke benadering genieten en advies op maat krijgen! Achter elk gezicht en elk huidtype zit een verhaal!”

Ze heeft van haar jeugddroom haar beroep kunnen maken en is hier nog steeds superblij mee!

Criss: “Veel jonge mensen, net als mij, willen voor dit heerlijke beroep kiezen maar doen dit uiteindelijk niet. Ze denken dat er al zovelen zijn of dat hun intellectuele capaciteiten beter benut kunnen worden in een andere studie waarmee ze meer geld kunnen verdienen. Jaren later blijkt dan dat ze hun roeping gemist hebben en spenderen ze het grootste deel van hun leven aan een job die ze eigenlijk niet graag doen. Je kunt ook je brood verdienen door van je hobby je beroep te maken! Je moet enkel wel durven de keuze te maken en door jouw liefde voor het vak zal succes volgen!”.

Waarom is een carrière in de schoonheidssector interessant?

Criss: “Mensen werken momenteel alsmaar harder en meer en hebben steeds minder tijd voor zichzelf. Een mens heeft rustpunten, onthaasting en een beetje luxe nodig om het hedendaagse en hoge werktempo vol te houden. Wie kan je dat beter geven dan mensen in de schoonheidsbranche? Daarbij is er een opmerkelijke stijgende tendens te zien in het mannelijk cliënteel. Mannen zijn zich meer bewust van hun uiterlijk en lezen nu ook tijdschriften. Werk genoeg dus!”

“Het is ook zo belangrijk om je huid goed te verzorgen. Werk preventief, want onze huid is een kleedje dat je niet zomaar kan uittrekken; bespaar hier dus niet op! Er is zo’n groot aanbod aan schoonheidsproducten: welk product moet ik waarvoor gebruiken? Koop ik dit bij de drogisterij of de apotheek? Juist hierdoor heeft de klant ons als vakvrouw of -man nodig!”

Wat Criss zo leuk vindt aan de schoonheidsschool is dat je op 6 à 7 maanden al een hechte groep wordt. “Na de opleiding blijf ik nog e-mails krijgen van studenten met bepaalde vragen, met anderen heb ik dan weer een echte persoonlijke band. De studenten houden onderling ook vaak contact wanneer de cursus afgelopen is!”