Nieuws

ExpeelKim

Docent in de kijker: Kim Expeel

Een passie voor coiffure die uitgroeide tot een allround stylingzaak… docente Kim Expeel maakte haar dromen waar met de hulp van De Schoonheidsschool. Zij volgde bij ons de opleidingen Kleur, Stijl en Visagie en ging daar direct mee aan te slag.

Zij startte haar eigen zaak Dress up by Kim waar ze haar klanten van kop tot teen een complete look aanmeet. Kim geeft bij De Schoonheidsschool al haar ervaring en kennis door over haar eerste liefde: hairstyling en kappen.

Je begon je carrière als kapster. Bij De Schoonheidsschool geef je de opleidingen kapper, hairstyling en -extensions. Waarom besloot je de stap naar het lesgeven te zetten?

“Ik voer mijn beroep al 7 jaar met hart en ziel uit en deel heel graag mijn kennis met anderen. Daarom was de stap naar het lesgeven snel gemaakt. Het is heel fijn les te geven aan De Schoonheidsschool: de cursisten zijn gemotiveerd en er is telkens een hele leuke en ontspannen sfeer. Je ziet hen evolueren en geeft mij enorm veel voldoening. Ik heb al een aantal studenten die hun eigen zaak hebben opgestart! Dan ben ik uiteraard heel fier.”

Waarom zou je studenten die nog twijfelen om voor een opleiding te gaan, toch over de streep trekken om te starten bij De Schoonheidsschool?

dress up by kim

“Twijfelen is niet nodig. Gewoon doen! Ontdek je creativiteit en ontplooi jezelf. Gebruik je de opleiding professioneel of als hobby. Je haalt zoveel voldoening uit de cursussen kapper en hairstyling. Jij bent immers diegene die de mensen mooi maakt. Het grootste compliment is dat de klanten trots zijn op jouw resultaat en dat geeft je een zalig gevoel. Eens je de bevestiging krijgt van jouw prachtig werk, ben je niet meer te stoppen! Ik toch niet!”

Naast haren kappen heb je nog veel meer in je mars. Jij bent ook afgestudeerd als kleur- en stijlconsulente en make-up artist aan De Schoonheidsschool. Hoe blik je terug op deze lessen? Was je altijd al geboeid door styling en maquillage of inspireerde de cursus jou tot meer?

“Laat ons zeggen dat ik artistiek aangelegd ben. Voor mijn kappersopleiding had ik een architecturale- en binnenhuiskunstopleiding genoten. Ik ben geïnteresseerd in alles wat met schoonheid te maken heeft in al zijn vormen. De cursus styling was enorm boeiend en heeft mij enorm geïnspireerd. Met alle ervaring die ik had, wilde ik een totaalconcept aanbieden. Er was nog een ding dat ontbrak en dat was visagie. Deze opleiding leerde mij alle kneepjes van het vak om direct aan de slag te kunnen gaan. Na deze twee opleidingen is Dress up gebloeid.”

Vertel eens iets meer over je eigen zaak.

“Bij Dress up, bied ik een totaalpakket aan mijn klanten. Je kan er terecht voor jouw kapsel, nagels, make- up en styling. Het doel is om mijn klanten te laten schitteren op de speciale momenten in hun leven. Dress up verzorgt verjaardagen, themaparty’s, vrijgezellenfeestjes, make-overs, bruidsstyling en meer. Verder doen wij ook workshops die geheel door de klant ingevuld kunnen worden. Je kan er veel bijleren over styling, kapsels en make-up.”

kim visagie

Wat houdt het beroep van styliste precies in? Hoe speel jij daar met Dress up by Kim op in?

“Een stylist is iemand die zich bezighoudt met het uiterlijke voorkomen van mensen. Ze zorgen ervoor dat het hele plaatje klopt en letten daarbij op ieder detail. Zij werpen een kritische blik op het uiterlijk van hun klanten en zien snel welke facetten verbeterd kunnen worden. Als styliste ga je de klant niet direct veranderen, maar ze wel in de juiste richting sturen. Het is heel belangrijk dat we de persoon in zijn geheel analyseren. We focussen dus niet enkel en alleen op het uiterlijk. Kleur, stijl en persoonlijkheid moeten samen één geheel vormen.”

“Hoe kunnen we dit bekomen? Ik sla eerst een gezellige babbel voordat we aan de analyse beginnen. Zo weet ik al heel veel over de persoon zelf. Daarna doen we een kleur-, stijl- en imagoanalyse samen met een garderobe check-up. Er wordt heel vaak een namiddagje personal shopping aan verbonden. Dat is natuurlijk de kers op de taart! Een goede stylist (kapper, make-up artist) is iemand die professioneel advies kan samen brengen met de wens en de eigenheid van de klant.”

Vrouwen en bruidjes kunnen bij jou terecht voor een totaalpakket. Je biedt niet alleen kleur- en stijladvies aan, maar ook haar- en nagelstyling en make-up. Heb je de ambitie om je aanbod nog meer uit te breiden bv. met styling voor mannen?

“Dress up zorgt voor een complete look op jouw mooiste dag. Er wordt gezorgd voor bruidsadvies op maat. Omdat elke bruid andere wensen heeft, gaan we tijdens de proefsessie uitgebreid te werk. Zowel voor kleur- en stijladvies en de bruidjes houden we alles bij in een persoonlijke fiche die ze thuis nog eens op de website kunnen raadplegen.”

“Er zijn geregeld mannen die de studio binnen stappen voor een volledige make-over. Dit zijn meestal vertegenwoordigers die zich volledig willen profileren naar hun werk-/wensimago. Heel vaak geven vrouwen hun man een make-over cadeau. Naar een styliste gaan is zeker niet alleen meer voor vrouwen. Bij Dress up heb je al een hele uitgebreide analyse van kleur en stijl met make-up en kapsel en parfumadvies: alles onder één dak!”

Wie is zelf jouw grote style icon?

“Een vast stylicoon heb ik niet. Ik laat me wel inspireren door verschillende stijliconen zoals
Audrey Hepburn, Olivia Palermo en Naomi Watts.”

“Ik hou van mooie dingen. Goede materialen, leuke stoffen. Kleding die past bij mij – en natuurlijk ook niet onbelangrijk – die past bij mijn figuur. Ik ben niet echt een fashion victim. Ik houd van degelijke klassiekers met een vleugje glamour. Doe mij maar een persoonlijke look die tegelijk comfy, elegant en vrouwelijk is.”

Welke stukken moeten we zeker toevoegen aan onze garderobe dit seizoen?

Slip on sneaker zijn de absolute fashion trend in lente/zomer 2015. Deze comfortabele en hippe instapsneakers zijn super gemakkelijk en zijn verkrijgbaar in verschillende trendy uitvoeringen en zomerse kleuren zoals goud, zilver en roze! Deze sneakers zijn een perfecte match met een kort rokje, stoere jeans, fleurig of een hippe zomershort! Bovendien is deze schoenentrend ultravrouwelijk, comfortabel en een feest voor onze voeten!”

“De korte jumpsuit is één van de hotste trends van het moment. Ook de lange jumpsuit is niet meer weg te denken uit de kleerkast. Hoe komt het dat de jumpsuit zo populair is? Heel simpel, je bent in één klap klaar en ziet er ook nog eens super stylish uit. Het veelzijdige pakje draag je gemakkelijk met een bikini, tijdens een dagje shoppen met vriendinnen of als je naar een diner gaat. De manier van afstylen bepaalt hoe casual je look is.”

Ben je net als Kim gefascineerd door de wereld van styling? Wil je graag leren hoe je de lokken van jouw klanten kan omtoveren? Schrijf je dan nu in voor onze opleiding Allround Hairstyling!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Allround Hairstyling 19/03/2018 Gent 18u30 – 21u30
Allround Hairstyling 17/04/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Allround Hairstyling 19/04/2018 Hasselt 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!