Nieuws

Melissa E1401633378266

Docent in de kijker: Melissa Pöpsel

Onze studenten Visagie krijgen les van Melissa Pöpsel. Melissa is oud-studente van De Schoonheidsschool en al 8 jaar zelfstandig make-up artist on the road. Ze heeft ook haar eigen make-upstudio, ‘The New Me’, in Zelzate. Haar portfolio is veelzijdig en bestaat uit fotoshoots, bruidsmake-up, party make-ups, workshops, … .

Melissa vertelt waarom ze er voor koos om zelfstandig visagiste te worden: “Make-up is helemaal mijn ding! Als klein meisje zat ik al aan de make-up van m’n moeder. Voor mij is het echt mijn hobby die ik heb kunnen uitbouwen tot mijn beroep, I love it! Bovendien ben ik zelfstandige, waardoor ik de vrijheid heb om mijn opdrachten zelf in te vullen Daardoor heb ik een heel afwisselende job. Elke week, elke dag ziet er weer anders uit. Het is niet altijd gemakkelijk in combinatie met een gezin, maar met een goede planning lukt alles.

Wat ik zo leuk vind aan mijn beroep? Alles! Ik geniet er niet alleen van om mijn eigen creativiteit elke dag weer te zien groeien, maar ook om de transformaties te zien die ik mensen kan geven. De gezichten van de mensen wanneer ze in de spiegel kijken na een make-over, de blikken van de bruidegommen wanneer ze hun bruid zien, … . Het geeft mij echt voldoening om mensen te doen stralen!

'The New Me', Melissa's make-upstudio in Zelzate

‘The New Me’, Melissa’s make-upstudio in Zelzate

Sinds ik les geef, haal ik zelfs nog meer voldoening uit mijn beroep dan vroeger. Zo kan ik mijn kennis, die ik destijds zelf aan De Schoonheidsschool verworven heb, namelijk doorgeven aan studenten die graag in mijn voetsporen willen treden.

Om mijn steentje bij te dragen op hun weg naar succes, probeer ik om hen echt zoveel mogelijk uit de cursus te doen halen. Ik geef hen niet alleen technische tips en tricks mee, maar ook advies over hoe ze hun carrière als freelancer het beste kunnen aanpakken.

Mijn studenten raad ik aan om echt dagelijks bezig zijn met visagie. Foto’s bekijken op internet en in boeken en magazines om inspiratie op te doen, samenwerken met hobbyfotografen om hun technieken te verbeteren, bijleren van collega’s, … . Als visagist(e) mag je nooit te snel tevreden zijn en kun je ook nooit genoeg weten!

De sleutel naar succes is oefenen, oefenen, oefenen! De eerste twee jaar van mijn carrière durfde ik bijvoorbeeld geen eyeliner gebruiken! Ik was zo bang om te mislukken dat ik het gewoon nooit deed! Tot ik op een fotoshoot kwam en ik een liquid winged liner moest doen. Het zweet brak mij uit en ik ben toen, tot huilens toe, gigantisch de mist in gegaan!

Even wilde ik er toen definitief mee stoppen, maar de weken daarna heb ik niks anders gedaan dan vrienden, vriendinnen, familie, … een eyeliner te geven. Echt iedereen die ik tegenkwam (ja, ook de mannen moesten eraan geloven). En na een paar weekjes oefenen kon ik het gewoon perfect!

Met die ervaring in het achterhoofd, geef ik ook stagebegeleiding. Als studenten stage volgen, dan wil ik weten wat hun zwakke punten zijn. En dan moeten ze van mij speciaal aan die zwakke punten werken. In het begin gaat het dan wat stroef, omdat ze schrik hebben (net als ik destijds), maar uiteindelijk zijn ze mij steeds dankbaar, omdat ze het nadien wel degelijk kunnen!”