Nieuws

Sophie Van De Vyver E1402823082423

Docent in de kijker: Sophie Van de Vyver

Onze studenten Mode en stijl krijgen les van Sophie Van de Vyver, freelance styliste. Sophie is al 12 jaar zelfstandige en geeft intussen al 5 jaar les bij De Schoonheidsschool.

Sophie vertelt meer over haar boeiende carrière: “In mijn beginjaren organiseerde ik homeparty’s met exclusieve Deense dameskledij. In 2009 besloot het Deense modeconcept waar ik toen al jaren voor werkte echter om er mee te stoppen. Plots moest ik een totale ‘switch’ maken. Ik besloot om mijn homeparty’s te vervangen door workshops met kleur-, stijl- en make-upadvies. ‘Sophiestore@home’ werd vanaf dan ‘Colours&Beauty@Home’.

Sophies eigen stylingstudio

Sophies eigen stylingstudio

Intussen heb ik een uitgebreid klantennetwerk van vooral particuliere dames (af en toe ook heren) tussen de 30-60 jaar. Mijn klanten ontmoet ik meestal wanneer ik presentaties geef voor vrouwenverenigingen zoals Markant, Zilveren Passer , KVLV en Femma. Omdat ik zoveel van kleding, accessoires en make-up hou, startte ik 3 jaar geleden ook mijn eigen webshop, www.sophiestore.be. Daar verkoop ik exclusieve beauty- en fashionartikelen.

Wat ik zo boeiend vind aan mijn vak? Mode en stijl zijn gewoon mijn passie! Een mooi uiterlijk geeft mensen echt een ‘boost’. Dat goede gevoel oproepen bij mensen, daar doe ik het voor! Ik ben dan ook voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen, zodat ik steeds beter kan worden in mijn vak.

Omdat ik mijn kennis graag doorgeef, begon ik 5 jaar geleden als docente Kleur, stijl en imago bij De Schoonheidsschool. Ik heb sindsdien ook twee cursussen geschreven voor De Schoonheidsschool: ‘Parfumconsulent’ en de vervolgopleiding voor Kleurenconsulent; ‘Kleurenconsulent: subseizoenen‘. Tegenwoordig doceer ik behalve ‘Kleur, stijl en imago’ ook ‘Lingeriestyling’, ‘Kleur en stijl voor mannen’en ‘Personal shopper’.

Mijn studenten raad ik aan om kleur-, stijl- en make-upadvies te zien als middel om mensen innerlijk ‘gezonder’ te maken. Als stylist is het je taak om mensen hun mooiste ‘ik’ te helpen ontdekken, en dat doe je door ze te begeleiden op een manier die zo positief en spontaan mogelijk is. Geef je klanten ook niet zomaar advies uit het boekje, maar coach ze echt persoonlijk. Iedere klant is uniek, en als je je klanten ook zo behandelt, zullen ze blijven terugkomen!”

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!