Nieuws

Vedeachtergr21

Docent in de kijker: Veronique Deresteau

Onze studenten Zwangerschapsmassage en Babymassage krijgen les van Veronique Deresteau. Veronique werkt halftijds als paramedisch medewerker voor het CLB in Brussel en is halftijds zelfstandig vroedvrouw. Haar praktijk, Baby & Co, is gelegen in Sint-Pieters-Leeuw. Als vroedvrouw staat Veronique haar klanten bij tijdens hun zwangerschap en de bevalling. Bijzonder aan Veronique is dat ze als vroedvrouw ook veel aandacht heeft voor relaxatietechnieken met behulp van massage. Ze masseert in haar praktijk (of bij haar klanten thuis) zowel zwangere vrouwen als baby’s.

Veronique vertelt hoe haar boeiende carrière van start ging: “Na mijn regentaat Lichamelijke opvoeding besloot ik in 1983 een commerciëlere weg in te slaan qua carrière. Ik werkte als prospectrice, accountmanager en verkoopsverantwoordelijke in diverse sectoren. Zodra ik mijn pedagogisch bekwaamheidsdiploma had behaald, begon ik ook les te geven. De vakken die ik gaf waren: verkoop, televerkoop, spreken in het openbaar, timemanagement, vergadertechnieken, …

Na enkele jaren besefte ik dat ik meer wou. Meer werken voor en bovenal mét mensen. Daarom besloot ik mijn loopbaan binnen sales/communicatie stop te zetten en een bachelor in de vroedkunde te volgen. In 2006 beviel ik van mijn dochtertje en in 2007 begon in aan mijn bachelor in de vroedkunde, die ik in 2010 behaalde. Sinds 2011 heb ik mijn zelfstandige praktijk. Ik ben blij dat ik met mijn raad, hulp en massage echt iets kan betekenen voor de mensen!

Ik geef nu ook al enkele jaren les in zwangerschapsmassage en babymassage. Wat ik zo leuk vind aan lesgeven? Eigenlijk alles! Het contact met mensen uit heel Vlaanderen en zelfs Nederland vind ik geweldig. Het gaat er tijdens mijn lessen dan ook heel spontaan en weinig schools aan toe. Omdat mijn studenten naar elke les bovendien hun eigen rugzak vol ervaringen en kennis meebrengen, heb ik na iedere les ook zélf weer wat dingen bijgeleerd. Leuk toch!

Mijn studenten raad ik aan om na te denken over wat ze op lange termijn willen bereiken en hoe ze die doelstellingen kunnen realiseren. Om succes te oogsten moet je jezelf de vraag stellen: waarom zou een patiënt/cliënt bij mij aankloppen, als mijn buurvrouw hetzelfde aanbiedt? Verder is het belangrijk dat je je job met liefde doet. Neem de nodige tijd om te bepalen wat jíj precies wenst te doen en hoe je je kunt specialiseren. Levenslang leren en flexibiliteit zijn een must.”