Nieuws

CindyBuelens

Docente in de kijker: Cindy Buelens

Kunstwerken, maar dan op nagels. Zo kun je het werk van Cindy Buelens het beste omschrijven. Zij zocht en vond haar passie in de beautysector. Aan De Schoonheidsschool volgde zij verschillende opleidingen en nagelstyling stond daarbij met stip op nummer één. Vandaag is zij niet langer cursiste: ze stapte in de voetsporen van de docentes die ze zo bewonderde en maakt nu zelf deel uit van de vakgroep nagelstyling aan De Schoonheidsschool.

Waarom heb jij destijds voor De Schoonheidsschool gekozen? Wat heeft je overtuigd?

“Ik koos voor deze school omdat ik de informatie toegankelijk en volledig vond. Ook het startpakket dat je kunt aankopen via de school is echt handig. Zo werkt iedereen met dezelfde kwalitatieve producten. Vooral in het begin ben je nog een onbekende in de wereld van nagelstyling. Dan is dat pakket echt wel handig.”

pakket nagelstyling

“Daarnaast vind ik een avondopleiding ook erg handig voor studenten die overdag een job hebben. Ondanks dat is de opleiding wel intensief: dat zorgt ervoor dat je binnen één schooljaar je diploma haalt. Zelf vond ik het ook prettig dat de groepen niet te groot zijn. Daardoor wordt de aandacht in de lessen vooral gevestigd op de praktijk.”

Je bent zelf ook aan de slag als zelfstandig nagelstyliste. Wat trekt je zo aan in dit vakgebied?

“Dat klopt. Ik heb ook nog een schoonheidssalon in Bornem. Het is ook heel fijn om mijn werk als nagelstyliste te combineren met het werk als schoonheidsspecialiste. Die afwisseling houdt het uitdagend. Daardoor kan ik ook een breder publiek aantrekken. De ene dag ga ik met mijn koffer op pad om de make-up van een bruid te doen, de andere dag geef ik mijn klanten een mooie nail art. Het sociale contact met de klanten is onmisbaar voor mij. Ik bied hen een luisterend oor en deel vreugde en verdriet.”

Cindy

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten nagelstyling. Wat doe jij het liefst?

“Als een klant bij mij komt en me carte blanche geeft, dan kies ik gegarandeerd voor een lange nagel met leuke nail art. Ik bied een hele brede waaier aan mogelijkheden aan in mijn salon. Denk bijvoorbeeld aan handpainting, airbrush en 3D acryl flower. Ik wil mijn klanten ook alvast inspireren: daarom maak ik elke maand een nieuw nail art ontwerp op mijn nail trainer. Die zet ik dan op tafel en zo krijgen mijn klanten al een leuk idee van de mogelijkheden.”

Jij kunt zowel acrylnagels als gelnagels zetten. Wat zijn eigenlijk de verschillen? En welke wordt het meest gevraagd?

“Met beide technieken kun je de nagel verlengen. Gelnagels harden uit door middel van een UV-lamp, daardoor heb je meer tijd om de nagels te modelleren. Acrylnagels harden uit in de lucht, waardoor je sneller moet werken. Daarnaast kun je gel kant-en-klaar uit potjes halen, acryl moet je zelf mengen. Het is belangrijk dat je dan nauwkeurig werkt en de juiste dosering neemt.”

shutterstock_33171436

“Gel lijkt dus makkelijker in gebruik, en van mijn collega’s in de nagelwereld hoor ik vaak dat ze vooral met gel werken. Stiekem ben ik wel een “voorstander van acryl: je kunt er prettiger mee werken en je hebt geen UV-lamp nodig.”

Wat zijn de laatste trends op het gebied van nagelstyling? En hoe zorg je dat je altijd up-to-date blijft?

“Nieuwe klanten kiezen steeds vaker voor Gelpolish. Dat breng je aan als een nagellak op je natuurlijke nagels en dat blijft dan gedurende twee tot drie weken mooi zitten. Daarnaast merk ik dat de natuurlijke look ook een echte trend is. Toch kun je ook met Gelpolish je nagels pimpen met leuke nail art. Ik zorg dat ik altijd trainingen blijf volgen. Je wilt immers niet vastroesten op datgene wat je ooit geleerd heb, maar blijven vernieuwen. Door altijd bij te leren, ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends. Daarom is het zeker slim om regelmatig vervolmakingscursussen te volgen.”

Als je je studenten één tip mee mag geven, welke zou dat dan zijn?

“Tijdens de opleiding geef ik mijn studenten steeds huiswerk mee. Het is heel belangrijk dat ze elke dag oefenen, ook al is het maar één nagel per dag. Zodra mijn studenten klaar zijn met de opleiding, geef ik ze altijd deze tip mee: “Blijf bij”. Volg regelmatig perfectie-trainingen, blijf oefenen, blijf op de hoogte van nieuwe technieken en trends. Onlangs was er bijvoorbeeld een nieuwe rage: de ‘Baby Boom’ nagels. Iedereen wil ze! Dan wil je jouw klanten niet teleurstellen, dus moet je zorgen dat je geregeld een nail art-training volgt. Dan bied je jouw klanten altijd wat ze vragen.”

babyboom nails

Wil jij ook graag les volgen bij Cindy, of bij een van onze andere schitterende docentes? Schrijf je dan hieronder in voor de opleiding Nail Art.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Nailart 03/12/2017 Hasselt 10u00 – 14u00
Nailart 09/12/2017 Antwerpen 10u00 – 14u00
Nailart 10/01/2018 Gent 18u00 – 22u00
Nailart 29/05/2018 Hasselt 18u00 – 22u00
Nailart 05/06/2018 Antwerpen 09u00 – 13u00
Nailart 21/08/2018 Gent 18u00 – 22u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!