Nieuws

Saarstyling

Docente in de kijker: Sarah Miny

Voor docente Sarah Miny was de opleiding kleur- en stijlconsulente aan De Schoonheidsschool het startschot van een bloeiende carrière. Haar liefde voor styling en fashion werd helemaal aangewakkerd door de inspiratie die ze bij de docentes vond. Nu, zes jaar later is ze een gevestigde waarde: als eigenares van Saar Styling en auteur van maar liefst vijf boeken heeft zij haar naam gemaakt in de business. Wij zijn dan ook fier dat we een rol hebben mogen spelen in haar succesverhaal.

Jij bent ooit gestart als studente kleur- en stijl aan De Schoonheidsschool. Hoe blik je terug op deze lessen? Was je altijd al geboeid door mode en kleding of inspireerde de cursus jou tot meer?

Voor mij zijn de lessen kleur- en stijl hét begin geweest van een wondermooi traject dat ik tot hier toe afgelegd heb. De lessen waren zo boeiend, leuk en interessant dat ik er geen genoeg van kon krijgen. Niet alleen de cursus inspireerde me, maar vooral ook de docenten. Zelf kreeg ik les van Sophie Van de Vyver en Lieve Van de Velde. Prachtdocentes! Ik keek zo naar hen op dat het mijn doel was/is ooit te bereiken wat zij deden. Na de cursus startte ik al snel mijn eigen zaak Saar Styling. Hierdoor werd mogelijk gemaakt dat ik mijn passie voor mode en kleding met anderen kon delen.

saar3

Waarom zou jij mensen aanraden om les te komen volgen op De Schoonheidsschool?

De Schoonheidsschool is gericht op beauty, wellness, fashion en media. De docenten die er les geven, hebben zelf ervaring in het vakgebied dat ze doceren. Hierdoor leer je dankzij een mix van theorie en praktijk op een professionele manier je toekomstige job of hobby. Zelf ben ik het ideale voorbeeld dat De Schoonheidsschool waardevolle cursussen aanbiedt. Na het volgen van enkele cursussen ging ik aan de slag in bijberoep als kleur- en stijlconsulent. Zes jaar later heb ik bloeiende praktijk, ben ik auteur van 5 lifestyle- en modeboeken én ben ik sinds kort docent aan De Schoonheidsschool.

Wat houdt het beroep van styliste precies in? Hoe speel jij daar met jouw zaak Saar Styling op in?

saar668

Als stylist heb je de taak mensen tips en advies te geven in verband met kleding, mode, accessoires, make-up en haarstijl. Bij Saar Styling vind je zeker je gading. Denk maar aan een kleur- en stijladvies. Je kan ook extra tips krijgen, bijvoorbeeld bij je thuis. Tijdens een garderobeplanning nemen we samen je kleerkast onder handen en bekijken we samen welke kleuren en kledingstijlen bij je passen.

Ook kan je advies krijgen in een kledingwinkel naar keuze en dan maak je eigenlijk gebruik van een personal shopper. Kortom, het doel van Saar Styling is mensen zich goed te laten voelen. Belangrijk daarbij is dat mensen zichzelf graag leren te zien.

Hoe ziet jouw kleerkast eruit? Hoe onderscheidt jouw stijl zich van de rest?

Mijn garderobe bestaat vooral uit herfstkleuren. Denk maar aan kakigroen, roestrood, camelbruin en okergeel. Naargelang het seizoen combineer ik mijn wauw-kleuren met andere kleuren. In de zomer is dit bijvoorbeeld gecombineerd met oranjerood, mosterdgeel en olijfgroen. Dit zijn de iets ‘lichtere’ herfsttinten waardoor het me toch een zomerse look geeft. Mijn stijl is eerder bohemian-sportief. Ik hou van vlechtjes in mijn haar, jurkjes gecombineerd met laarsjes, sjaals en vééél armbanden.

Je hebt al vijf boeken op je palmares staan, waaronder Haar en Sjaals in de knoop en Kleur in je kast. Deze kwamen tot stand in samenwerking met Veritas en werden uitgegeven door Lannoo. Waar blijf je je inspiratie halen?

Het eerste boek dat ik uitbracht was Sjaals in de knoop, omdat ik zelf ontzettend graag sjaals draag. De drie boeken volgend hierop zijn dan ook variaties op het eerste boek. Mijn inspiratie komt vooral uit het dagelijkse leven. Mijn creaties ontstaan door te experimenteren en belangrijk hierbij is dat het draagbaar is voor jong en oud.

Kleur in je kast is het nieuwste boek dat ik uitbracht. Hierin deel ik mijn tips en tricks over kleuradvies. Lezers kunnen de 4 kleurtypes beter leren kennen en aan de hand van een doe-het-zelf testje kunnen zij op zoek gaan naar hun eigen kleurtype.

haar&sjaalindeknoop2covertracé.indd

Vrouwen en mannen kunnen bij jou terecht voor een totaalpakket. Je biedt niet alleen kleur- en stijladvies aan, maar ook haar-, parfum- en make-uptips. Heb je de ambitie om ook over deze laatste thema’s een boek uit te geven?

Door de komst van onze kersverse spruit is er momenteel geen nieuw boek in de maak. Natuurlijk hou ik wel van een uitdaging en zou ik graag in de toekomst eens een boek op de markt brengen voor mannen. Ideeën genoeg, nu nog tijd! 🙂

Welke stukken moeten we zeker toevoegen aan onze garderobe dit seizoen? Wat zijn de trends voor de zomer? Kan je ons eventueel al een vooruitblik gunnen op de trends voor het najaar?

saar752

Deze zomer ga je voor kleur, prints, franjes, doorzichtige materialen én jeans. Tip! Laat je inspireren door de 70’s. Haar en make-up hou je deze zomer zo natuurlijk mogelijk.

Dit najaar draag je oversized, fluffy en huiselijke mode en ook grove breisels. Aandacht voor de natuur komt tot uiting, zowel in het kleurgebruik als in de productie van kleding. Groen is een belangrijke trendkleur. Daarnaast zien we ook wit, grijs, zilver, donkerblauw, okergeel en bruintinten. De poederachtige pasteltinten dragen we dit seizoen gewoon door, maar met een verwassen effect.

Wil jij ook graag les volgen bij Sarah of een van onze andere schitterende docentes? Schrijf je dan in voor de opleiding Allround Kleur-, Stijl- en Imagoconsulente!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Allround Kleur-, Stijl- en Imagoconsulent 07/10/2017 Gent 10u00 – 13u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!