Nieuws

Docente Schoonheidszorgen Leslie Teysen

Docente in de kijker: Leslie Teysen

Leslie Teysen, 39 en mama van 4 zoontjes, is een bruisende jongedame die je op De Schoonheidsschool met plezier alles leert over een gezonde, jonge en stralende huid. Naast Schoonheidszorgen, is zij van opleiding ook visagiste en heeft zij de opleiding wimperverlenging en -kleuring voltooid.

Samen met een team van holistische en cosmetische artsen werkt zij in de groepspraktijk Back & White waar ze zich specialiseert in huidverbetering, anti-aging en probleemhuidjes zoals acne, eczeem, rosacea en andere huidirritaties. Na een uitgebreide huidanalyse werkt Leslie een individueel stappenplan uit met de bedoeling om resultaatgericht te werken. Maar ook voetverzorging komt aan bod in haar praktijk.

back and white logo

“Het is belangrijk je eigen huid door en door te kennen; thuisverzorging is daarbij heel belangrijk en enkel dagcrème gebruiken is niet voldoende. Ik heb gemerkt dat er veel mensen zijn die niet precies weten welk huidtype ze hebben. Ze gaan dan de verkeerde producten gebruiken en tasten zo de huidbarrière aan waardoor huidproblemen kunnen optreden. Ook wanneer je je huidtype kent, kan deze per seizoen lichtjes veranderen (bv. droger in de winter of zomer) en zal je je verzorgingsproducten daaraan moeten aanpassen. Een schoonheidsspecialiste kan je helpen om een dagelijks verzorgingsritueel uit te werken.

back and white poort

Als docente geef ik altijd aan mijn schoonheidsspecialistes mee om steeds vooraf een uitgebreid intakegesprek te voeren om zo de klant de perfecte behandeling te geven. Sommige mensen komen eerder voor een wellness gevoel, anderen voor resultaatgericht werken. Door zoveel mogelijk vragen te stellen aan de klant om zoveel mogelijk juiste informatie te krijgen over wat de bedoeling is van het bezoek en wat de wensen zijn, zal de klant optimaal van de schoonheidsbehandeling kunnen genieten.

Een andere evolutie in de schoonheidssector waar ik ook volledig achter sta, is dat men niet alleen aan de buitenkant moet werken qua huidverbetering en anti-aging, maar dat men nu ook met gezonde voeding, voedingssupplementen en nutricosmetics via de binnenkant gaat werken aan de huid. Mijn toekomstplannen zijn dan ook om samen met de cosmetische artsen volledige arrangementen aan te bieden aan ons cliënteel, op maat en voor iedereen anders.

Mensen die ook een passie hebben voor de Beauty- en wellness sector, raad ik zeker aan de opleiding Schoonheidsspecialiste aan De Schoonheidsschool te volgen. De cursus is gericht op iedereen die op een korte periode zijn of haar diploma wil halen in de schoonheidszorgen. Wat ik daarbij als docente interessant vind, is dat je geleidelijk aan in de opleiding bij elke cursist/e zijn of haar kwaliteiten/talenten naar boven ziet komen. Iedereen kan hierbij zijn specialiteiten ontdekken en dan verder ontwikkelen met de specialisatiecursussen die De Schoonheidsschool aanbiedt.

Bijscholen vind ik heel belangrijk. Gedurende de jaren dat ik zelf opleidingen, workshops of seminaries volgde om mij te verdiepen in nieuwe technieken of gewoon uit interesse en als hobby, kreeg ik het gevoel ook te kunnen en willen lesgeven. De kennis die ik met de jaren had opgedaan wilde ik delen met anderen. Bij de Schoonheidsschool lukt dit heel goed, het zijn allemaal zeer gemotiveerde mensen.

back and white 2

Jaarlijks probeer ik zelf zo’n 2 à 3 opleidingen of cursussen te volgen om up-to-date te blijven. Ik volgde de opleiding Allround visagie uit interesse en om de nieuwigheden te leren kennen. Bij de MAC Pro class heb ik veel tips en tricks meegekregen die ik nog dagdagelijks toepas bij mezelf. Een tip die ik jullie kan meegeven is dat het belangrijk is om de kleuren in je make-up te gebruiken volgens je kleurtype. Niet iedereen staat met elke kleur en niet iedereen staat met de nieuwste trends. Door mijn kleur- en stijlanalyse die ik heb laten uitvoeren, weet ik welke kleuren mij het beste staan. En door de cursus Allround Visagie te volgen weet ik nu ook welke technieken ik moet toepassen om mijn sterke punten te accentueren.”

Foto’s: Back & White

Wil je zelf de opleiding tot Schoonheidsspecialiste volgen en alle kneepjes van het vak leren voor een verzorgde en gezonde, jonge huid of ligt jouw interesse eerder bij make-up en visagie en wil je graag je klanten prachtig opmaken door hun sterke gelaatstrekken in de spotlight te zetten? Kijk snel hieronder naar de eerstvolgende startdata Schoonheidszorgen of klik op deze link voor de startdata van de cursus Visagie.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 28/10/2017 Hasselt 10u00 – 13u00
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 06/11/2017 Antwerpen 18u30 – 21u30
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 27/01/2018 Brussel 10u00 – 14u00
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 10/02/2018 Gent 10u00 – 13u00
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 06/03/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 10/03/2018 Antwerpen 10u00 – 13u00
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 15/03/2018 Gent 18u30 – 21u30
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 10/04/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 12/04/2018 Hasselt 09u00 – 12u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!