Nieuws

Lingeriestyling E1422533140779

Dress less and impress!

Voor Valentijn – en alle andere dagen van het jaar ook, mogen we hopen – dossen we ons uit in de meest sexy en speelse lingerie. Overweeg je elegant zwart kant of vurig pin-up rood? Hou je meer van een schattige look of ga je liever voor een luipaardprint? Go for it! Ook al speel je het setje snel uit, het blijft toch belangrijk om lingerie te kopen die goed past. Zo kan je je beste troeven zowel tussen de lakens als onder een nauwaansluitend jurkje volledig rocken. Om jou te helpen de perfecte fit te vinden in de beha-jungle, stelden we deze gids samen. Let op onze 6 aandachtspunten en je zal je sexy én comfortabel voelen. Je mag ons later wel bedanken.

Lingeriewinkel

1. Het rugpand loopt horizontaal, snijdt niet en zit niet te strak.

Zorg ervoor dat het rugpand niet hoger zit dan de beugels aan de voorkant. Het rugpand loopt mooi horizontaal en maakt in profiel een hoek van 90° ten opzichte van de rug. Om een goede steun te bieden moet het voldoende strak zitten, maar let erop dat de onderband niet snijdt in de huid. Als dit het geval is, zet je de onderband best eerst een haakje minder. Wanneer de beha dan nog te strak zit, neem je best een grotere omvangsmaat.

2. Het front van de onderband sluit aan op de borstkast.

Zit je onderband achteraan goed, maar komt het frontpand vooraan een stuk af te staan van de borstkas? Dan heb je te kleine cups genomen. Neem een grotere maat en zorg dat het frontpand mooi aansluit.

beha

3. De cups volgen de welving van de borst.

Kijk hoe de cups om de borst zitten. De cup mag niet snijden in de boezem en er moet een mooie overgang zijn van cup naar borst. Bovendien mogen er geen rimpels in de stof zitten. Marlies Dekkers toonde ooit mooi voor op tv hoe je de cupmaat controleert. Je schikt je boezem in de cup en buigt voorover. Beweeg en schud je borsten terwijl je de beha onderaan vasthoudt. Blijft je boezem netjes zitten? Dan is de maat goed.

4. De baleinen volgen de welving van het lichaam en prikken niet.

De baleinen volgen de borstkas en bieden steun aan je borsten. Let erop dat de beugels niet onder je oksel in de huid prikken. Als dit wel het geval is, neem je best een grotere cupmaat.

5. De schouderbandjes zitten niet te strak en niet te los.

De bandjes zijn er vooral om te zorgen dat de beha tegen het lichaam aan blijft zitten. Ze zorgen ook 20% voor steun. Stel de bandjes hiervoor af op de juiste lengte. Het is belangrijk dat ze comfortabel om je schouders zitten en dat ze niet in je huid snijden. Als de bandjes te strak moeten staan om toch genoeg ondersteuning te geven, dan neem je best een grotere onderband.

Glijden jouw bandjes steeds af? Controleer dan eerst of de borsten de cups volledig vullen. Is dit niet het geval? Dan neem je een cupmaat kleiner of een ander model waarbij de bandjes zo dicht mogelijk in het midden van de rug vastzitten.

Lingerie

6. De beha tekent niet af onder de kledij.

Neem een strakke t-shirt mee wanneer je een nieuwe beha koopt. Trek die aan en bekijk hoe alles eruit ziet. Je mag de naden niet zien en je lingerie mag niet aftekenen.

Ben je geprikkeld om hier nog meer over te weten? Volg dan de cursus lingeriestyling aan De Schoonheidsschool. Wedden dat je je na afloop vol zelfvertrouwen zal voelen? Het zal wel zijn!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Lingeriestyling 02/06/2018 Antwerpen 10u00 – 17u00
Lingeriestyling 30/06/2018 Gent 10u00 – 17u00
Lingeriestyling 25/08/2018 Hasselt 10u00 – 17u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!