Erkende diploma’s

Erkend opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid

opleidingscheques

De Schoonheidsschool is erkend opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de ondernemersportefeuille. Hierdoor geniet je van gedeeltelijke terugbetaling van je inschrijvingsgeld. Door deze erkenning biedt De Schoonheidsschool haar studenten een voordelige opleiding.

De Schoonheidsschool organiseert opleidingen voor zowel de beschermde beroepen (schoonheidsspecialiste, voetverzorger, masseur, kapper) als voor de vrije markt gereguleerde beroepen (nagelstyliste, gezondheidsconsulent, voedingsconsulent,…).

Kies je voor een opleiding met betrekking tot een voor de vrije markt gereguleerd beroep? Dan leg je een examen af aan onze school. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Volg je een opleiding die leidt tot een beschermd beroep? Dan leg je na het examen aan onze school ook een examen af bij de Centrale Examencommissie, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge proef, een schriftelijke proef, of een schriftelijke én mondelinge proef. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op deze test, zodat je zeker bent van je slaagkansen. Wanneer je slaagt voor dit examen, behaal je bovenop het diploma van de school ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Met dit waardevolle vestigingsattest start je dan zonder problemen een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

Nationaal en internationaal erkende onderwijsinstelling

IAPE

Alle opleidingen en diploma’s van De Schoonheidsschool zijn in België erkend door het Centrum Voor Beroepskwalificatie. Bovendien zijn onze diploma’s erkend door de International Association of Professional Education (IAPE), die alle beroepsopleidingen wereldwijd registreert en accrediteert.

De IAPE controleert en beoordeelt de kwaliteit van professioneel onderwijs van instellingen zoals universiteiten, hogescholen, publieke en private opleidingsverstrekkers, docenten en onderwijsinstellingen voor volwassenenonderwijs. Alle aangesloten leden van IAPE en door IAPE erkende instellingen voldoen aan de strengste criteria waardoor de cursisten en docenten zeker zijn van de kwaliteit van de onderwijsdiensten.

Officieel erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie

IAPE

De Schoonheidsschool is internationaal erkend omwille van de professionele opleidingen. Wie bij ons les heeft gevolgd is zeker van zijn of haar toegang tot het beroep en kan zich probleemloos aansluiten bij de verschillende lokale beroepsverenigingen of brancheverenigingen. Op de site vind je bij elke cursus de beroepsverenigingen waar je je kan aansluiten na het volgende van je opleiding.

Alle opleidingen die De Schoonheidsschool organiseert, zijn erkend door de Wellnessfederatie. Dit is de beroepsvereniging van de wellnesssector die zetelt in de Hoge Raad van de KMO (de Federale overheidsdienst Economie en Middenstand van België). De Wellnessfederatie controleert de kwaliteit van de lessen, de docenten en de didactische materialen op regelmatige tijdstippen. Wie een diploma heeft behaald aan De Schoonheidsschool kan zich aansluiten bij deze beroepsvereniging en geniet zo van tal van voordelen.

Officieel erkend door de branchevereniging IVBO

IVBO

Wie een opleiding heeft gevolgd bij De Schoonheidsschool, kan zich probleemloos aansluiten bij de branchevereniging IVBO. Deze beroepsvereniging controleert de kwaliteit van de lessen, de docenten en de didactische materialen op regelmatige tijdstippen. Wie een diploma heeft behaald aan onze onderwijsinstelling, kan zich aansluiten bij deze beroepsvereniging en geniet zo van tal van voordelen.

Ingeschreven in het Centraal Register van Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)

IAPE

De Schoonheidsschool is ingeschreven in het Centraal Register van het Kort Beroepsonderwijs. Dit betekent dat onze school voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. De school beschikt over de juiste certificatie en heeft de audit met een positief resultaat afgerond. Ook onze docenten zijn geregistreerd in dit register. Zo ben je zeker van de kwaliteit van jouw opleiding.

ISO 9001-2008 gecertifieerd

IAPE

De Schoonheidsschool is bovendien ISO 9001- 2008 gecertificeerd. Jaarlijks wordt de onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditors. De opleidingen, het didactisch materiaal en de studiebegeleiding voldoen aan de strengste eisen. De ISO 9001-2008 erkenning is een ijzersterke kwaliteitsgarantie. Dit kwaliteitslabel betekent dus dat we alle noodzakelijke opleidingsmiddelen en -procedures kunnen aanwenden om een kwaliteitsvolle opleiding te garanderen.

Erkend door het Paritair Comité 314

IAPE

Sinds december 2008 is De Schoonheidsschool erkend door het Paritair Comité 314. Deze erkenning kwam er na een zeer grondige audit. Het betekent dat mensen die actief zijn als arbeider of bediende in de sector van schoonheidsverzorging, haartooi of fitness vanaf nu beloond worden wanneer ze een opleiding in De Schoonheidsschool volgen. Afhankelijk van het type opleiding en het aantal lesuren krijgen deze werknemers uit de sector een verhoging van het jaarlijkse vakantiegeld. Je verdient dus meer wanneer je aan onze school les volgt.

Erkend opleidingsverstrekker voor de KMO-portefeuille

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een door de Vlaamse overheid erkend opleidingsverstrekker in het kader van de KMO-portefeuille (erkenningsnummer DV.O200500). Dit betekent dat De Schoonheidsschool voldoet aan de hoge kwaliteitseisen die de Vlaamse overheid stelt om voor deze erkenning in aanmerking te komen.

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel die in het leven is geroepen door de Vlaamse overheid. Kleine en middelgrote ondernemingen uit de privésector, gevestigd in het Vlaams Gewest, met een actief ondernemingsnummer, komen in aanmerking voor deze subsidie.

Erkend door het Paritair Comité 330

De Schoonheidsschool is ook erkend door het Paritair Comité 330 voor de gezondheidszorg. Hierdoor hebben studenten die werkzaam zijn in dit Paritair Comité recht op educatief verlof.

ANBOS

ANBOS is de afkorting van de Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging. Leden van ANBOS hebben recht op gratis bijscholing, terugbetaling van zorgverzekeraars en genieten een grotere erkenning bij hun klanten. Het doel van ANBOS is de kwaliteit van het beroep en de beroepsuitoefening te bevorderen, zodat ondernemers in de schoonheidsverzorging zich kunnen onderscheiden en een goede en verantwoorde dienstverlening kunnen bieden.
Om lid te worden dien je een proef af te leggen bij een Nederlandse exameninstelling (bv Visavi, Capabel examens, Exuive, TCI of KWC). Met dit diploma kan je jezelf meteen aansluiten bij ANBOS. De Schoonheidsschool is hier alvast de perfecte voorbereiding op.

Examengarantie

De Schoonheidsschool staat bekend om haar cursussen die van zeer hoge kwaliteit zijn. Al onze docenten zijn ervaren lesgevers die hun strepen hebben verdiend binnen hun vakgebied. Aan het einde van elke opleiding leg je een examen af. Ben je geslaagd? Je behaalt een erkend diploma! Niet onmiddellijk geslaagd? Met jouw persoonlijk opleidingsconsulent plan je kosteloos je herexamen in. Samen zorgen jullie ervoor dat het je de tweede keer wel lukt!