Erkenningen

Erkend opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid

kmo-portefeuilleDe Schoonheidsschool is erkend opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de ondernemersportefeuille. Hierdoor geniet je van gedeeltelijke terugbetaling van je inschrijvingsgeld. Door deze erkenning biedt De Schoonheidsschool haar studenten een voordelige opleiding.

De Schoonheidsschool organiseert opleidingen voor zowel de beschermde beroepen als voor de vrije markt gereguleerde beroepen.

Kies je voor een opleiding met betrekking tot een voor de vrije markt gereguleerd beroep? Dan leg je een examen af aan onze school. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Volg je een opleiding die leidt tot een beschermd beroep? Dan leg je na het examen aan onze school ook een examen af bij de Centrale Examencommissie, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge proef, een schriftelijke proef, of een schriftelijke én mondelinge proef. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op deze test, zodat je zeker bent van je slaagkansen. Wanneer je slaagt voor dit examen, behaal je bovenop het diploma van de school ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Met dit waardevolle vestigingsattest start je dan zonder problemen een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

Officieel erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie

Wellnessfederatie

De Schoonheidsschool is internationaal erkend omwille van de professionele opleidingen. Wie bij ons les heeft gevolgd is zeker van zijn of haar toegang tot het beroep en kan zich probleemloos aansluiten bij de verschillende lokale beroepsverenigingen of brancheverenigingen. Op de site vind je bij elke cursus de beroepsverenigingen waar je je kan aansluiten na het volgende van je opleiding.

Alle opleidingen die De Schoonheidsschool organiseert, zijn erkend door de Wellnessfederatie. Dit is de beroepsvereniging van de wellnesssector die zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO (HRZKMO). De Wellnessfederatie controleert de kwaliteit van de lessen, de docenten en de didactische materialen op regelmatige tijdstippen. Wie een diploma heeft behaald aan De Schoonheidsschool kan zich aansluiten bij deze beroepsvereniging en geniet zo van tal van voordelen.

Officieel erkend door de branchevereniging IVBO

IVBO

Wie een opleiding heeft gevolgd bij De Schoonheidsschool, kan zich probleemloos aansluiten bij de branchevereniging IVBO. Deze beroepsvereniging controleert de kwaliteit van de lessen, de docenten en de didactische materialen op regelmatige tijdstippen. Wie een diploma heeft behaald aan onze onderwijsinstelling, kan zich aansluiten bij deze beroepsvereniging en geniet zo van tal van voordelen.

Ingeschreven in het Centraal Register van Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)

CRKBO

De Schoonheidsschool is ingeschreven in het Centraal Register van het Kort Beroepsonderwijs. Dit betekent dat onze school voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. De school beschikt over de juiste certificatie en heeft de audit met een positief resultaat afgerond. Ook onze docenten zijn geregistreerd in dit register. Zo ben je zeker van de kwaliteit van jouw opleiding.

ISO 9001-2008 gecertifieerd

ISO

De Schoonheidsschool is bovendien ISO 9001- 2008 gecertificeerd. Jaarlijks wordt de onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditors. De opleidingen, het didactisch materiaal en de studiebegeleiding voldoen aan de strengste eisen. De ISO 9001-2008 erkenning is een ijzersterke kwaliteitsgarantie. Dit kwaliteitslabel betekent dus dat we alle noodzakelijke opleidingsmiddelen en -procedures kunnen aanwenden om een kwaliteitsvolle opleiding te garanderen.

Erkend opleidingsverstrekker voor de KMO-portefeuille

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een door de Vlaamse overheid erkend opleidingsverstrekker in het kader van de KMO-portefeuille (erkenningsnummer DV.O200500). Dit betekent dat De Schoonheidsschool voldoet aan de hoge kwaliteitseisen die de Vlaamse overheid stelt om voor deze erkenning in aanmerking te komen.

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel die in het leven is geroepen door de Vlaamse overheid. Kleine en middelgrote ondernemingen uit de privésector, gevestigd in het Vlaams Gewest, met een actief ondernemingsnummer, komen in aanmerking voor deze subsidie.

Examengarantie

De Schoonheidsschool staat bekend om haar cursussen die van zeer hoge kwaliteit zijn. Al onze docenten zijn ervaren lesgevers die hun strepen hebben verdiend binnen hun vakgebied. Aan het einde van elke opleiding leg je een examen af. Ben je geslaagd? Je behaalt een erkend diploma! Niet onmiddellijk geslaagd? Met jouw persoonlijk opleidingsconsulent plan je kosteloos je herexamen in. Samen zorgen jullie ervoor dat het je de tweede keer wel lukt!

Thuisstudies

De thuiscursussen die je op deze website vindt worden georganiseerd door het Centrum Voor Afstandsonderwijs. Deze ervaren opleidingsverstrekker heeft een ruim aanbod van opleidingen die leiden tot hetzelfde diploma, attest of getuigschrift. Je studeert dan thuis op je eigen tempo onder begeleiding van je persoonlijke leerkracht. Bekijk hier het opleidingsaanbod.

Liever lessen in een andere taal?

Wil je graag de lessen in het Frans volgen? Dan kan je terecht bij onze collega in Brussel. Het Centre de Qualification (Centrum voor Beroepskwalificatie) organiseert in Brussel en alle regio’s in Wallonië lessen die leiden tot dezelfde diploma’s, attesten of getuigschriften.