ERKEND DOOR DE VLAAMSE OVERHEID

De Schoonheidsschool is erkend opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van gedeeltelijke terugbetaling van je inschrijvingsgeld. Mee dankzij deze erkenning biedt De Schoonheidsschool jou als student een kwalitatieve opleiding aan een heel scherpe prijs.

De Schoonheidsschool organiseert opleidingen voor zowel de gereglementeerde beroepen (schoonheidsspecialiste, voetverzorger, masseur, kapper) als voor de vrije markt gereguleerde beroepen (nagelstyliste, gezondheidsconsulent, voedingsconsulent,…).

Kies je voor een opleiding tot een voor de vrije markt gereguleerd beroep? Dan leg je een examen af aan onze school. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Dan heb je een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit attest behaal je snel via onze eigen opleiding bedrijfsbeheer.

Volg je een opleiding die leidt tot een gereglementeerd (“beschermd”) beroep? Dan leg je na het examen aan onze school ook examen af bij de Centrale Examencommissie, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge of schriftelijke proef, of een combinatie. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op dit examen, zodat je de hoogste slaagkansen hebt. Wanneer je slaagt, behaal je bovenop ons diploma ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Hiermee start je dan een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

 opleidingscheques schoonheidsschool

IAPE

ANBOS

ANBOS is de afkorting van de Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging. Leden van ANBOS hebben recht op gratis bijscholing, terugbetaling van zorgverzekeraars en genieten een grotere erkenning bij hun klanten. Het doel van ANBOS is de kwaliteit van het beroep en de beroepsuitoefening te bevorderen, zodat ondernemers in de schoonheidsverzorging zich kunnen onderscheiden en een goede en verantwoorde dienstverlening kunnen bieden.

Om lid te worden dien je een proef af te leggen bij een Nederlandse exameninstelling (bv Visavi, Capabel examens, Exuive, TCI of KWC). Met dit diploma kan je jezelf meteen aansluiten bij ANBOS. De Schoonheidsschool is hier alvast de perfecte voorbereiding op.

iape schoonheidsschool

(INTER)NATIONAAL ERKENDE OPLEIDER

Alle opleidingen en diploma’s van De Schoonheidsschool zijn in België erkend door het Centrum Voor Beroepskwalificatie. Bovendien zijn onze diploma’s erkend door de International Association of Professional Education (IAPE), die alle beroepsopleidingen wereldwijd registreert en accrediteert.

De IAPE controleert en beoordeelt de kwaliteit van professioneel onderwijs van instellingen zoals universiteiten, hogescholen, publieke en private opleidingsverstrekkers, docenten en onderwijsinstellingen voor volwassenenonderwijs. Alle aangesloten leden van IAPE en door IAPE erkende instellingen voldoen aan de strengste criteria waardoor de cursisten en docenten zeker zijn van de kwaliteit van de onderwijsdiensten.

ERKEND DOOR DE WELLNESSFEDERATIE

De professionele opleidingen van de Schoonheidsschool zijn (inter)nationaal erkend. Wie bij ons les heeft gevolgd is zeker van zijn of haar toegang tot het beroep en kan zich probleemloos aansluiten bij de verschillende lokale beroepsverenigingen of brancheverenigingen. Op de site vind je bij elke cursus de beroepsverenigingen waar je je kan aansluiten na het volgende van je opleiding.

Alle opleidingen die De Schoonheidsschool organiseert, zijn erkend door de Wellnessfederatie. Dit is de beroepsvereniging van de wellness-sector die zetelt in de Hoge Raad van de KMO (de Federale overheidsdienst Economie en Middenstand van België). De Wellnessfederatie controleert de kwaliteit van de lessen, de docenten en de didactische materialen op regelmatige tijdstippen. Wie een diploma heeft behaald aan De Schoonheidsschool kan zich aansluiten bij deze beroepsvereniging en geniet zo van heel wat voordelen.

wellness federatie schoonheidsschool

IVBO

IVBO-GEACCREDITEERD

Wie een opleiding heeft gevolgd bij De Schoonheidsschool, kan zich aansluiten bij de branchevereniging IVBO. Deze beroepsvereniging controleert de kwaliteit van de lessen, de docenten en de didactische materialen op regelmatige tijdstippen. Wie een diploma heeft behaald aan onze onderwijsinstelling, kan zich aansluiten bij deze beroepsvereniging en geniet zo heel wat van voordelen.

INGESCHREVEN IN HET CRKBO

De Schoonheidsschool is in Nederland ingeschreven in het Centraal Register van het Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat onze school voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. De school beschikt over de juiste certificatie en heeft de audit met een positief resultaat afgerond. Ook al onze docenten zijn geregistreerd in dit register. Zo ben je zeker van de kwaliteit van jouw opleiding.

IAPE

IAPE

ISO 9001-2008 GECERTIFICEERD

De Schoonheidsschool is bovendien ISO 9001- 2008 gecertificeerd. Jaarlijks wordt de onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditors. De opleidingen, het didactisch materiaal en de studiebegeleiding voldoen aan de strengste eisen. De ISO 9001-2008 erkenning is een ijzersterke kwaliteitsgarantie. Dit kwaliteitslabel betekent dus dat we alle noodzakelijke opleidingsmiddelen en -procedures kunnen aanwenden om een kwaliteitsvolle opleiding te garanderen.

ERKEND DOOR HET PARITAIR COMITE 314 en 330

Sinds december 2008 is De Schoonheidsschool erkend door het Paritair Comité 314. Deze erkenning kwam er na een zeer grondige audit. Het betekent dat mensen die actief zijn als arbeider of bediende in de sector van schoonheidsverzorging, haartooi of fitness vanaf nu beloond worden wanneer ze een opleiding in De Schoonheidsschool volgen. Afhankelijk van het type opleiding en het aantal lesuren krijgen deze werknemers uit de sector een verhoging van het jaarlijkse vakantiegeld. Je verdient dus meer wanneer je aan onze school les volgt.

De Schoonheidsschool is ook erkend door het Paritair Comité 330 voor de gezondheidszorg. Hierdoor hebben studenten die werkzaam zijn in dit Paritair Comité recht op educatief verlof.

IAPE