Nieuws

Shutterstock 88313749

Gelaatsmaskers om van te smullen

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt… de winter komt eraan. Je staat ‘s morgens te trillen op het perron of je verliest die kostbare vijf minuten om je auto ijsvrij te maken. Om de koude temperaturen te trotseren gaan we ons warm inpakken in leuke mutsjes, wollige handschoenen en misschien een paar nieuwe hoge laarzen. Het enige deel dat nog blootgesteld wordt, is ons gezicht. Daarom is het dus tijd om ons gelaat extra te verwennen met een aantal overheerlijke, home-made maskertjes.

Het honing-yoghurt masker

Dit sneeuwwitte masker is geschikt voor alle huidtypes. Het bevat slechts twee ingrediënten en je kan het in een handomdraai bereiden. Neem één theelepel honing. Heb je enkel een harde honingsoort in huis? Gebruik dan gewoon even kort de microgolfoven. Voeg daarna één theelepel gewone yoghurt toe (niet light) en meng. Smeer het masker royaal over je gezicht en laat het 15 minuten inwerken. Was daarna je gezicht met een gestoomd washandje. Droge huidtypes mogen twee theelepels honing gebruiken. Heb je vette huid? Enkele druppels limoensap doen wonderen.

yoghurt honing

Het wortelmasker

We associëren wortels met antioxidanten en vitamine A. Ze zijn niet alleen goed voor onze ogen (Konijnen dragen geen bril, nietwaar?), maar ook voor een stralende huid.
Neem twee tot drie grote wortels en kook ze gaar. Pureer ze daarna en voeg twee grote theelepels honing toe. Laat afkoelen zodat je je huid niet verbrandt en breng het aan op je gelaat. 15 minuutjes volstaan. Was alles eraf met koud water. Dit masker is perfect voor een onzuivere huid.

wortelmasker

Het avocadomasker

Dit is een klassiek recept voor een droge huid. Neem een halve avocado en pureer die met een vork in een schaaltje of kom. Roer twee eetlepels honing er doorheen. Leg een dikke laag op je gezicht en laat 10 minuten inwerken. Reinig daarna je gezicht met een koud washandje. Van de andere helft van de avocado maak je gewoon een lekkere guacamole.

avocado masker

Natuurlijke ingrediënten doen ons lichaam zoveel deugd. In 2015 start De Schoonheidsschool met een nieuwe workshop waarin je zelf deze maskers leert maken, en nog vele andere. Probeer het intussen zeker al eens thuis. We willen toch allemaal stralen voor de feestdagen?

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!