Nieuws

Wintersport

Gelaatsverzorging op skivakantie

In de Alpen kan je het best wel druk hebben: je parallelle techniek perfectioneren, volledig los gehen op de après-ski en tussendoor nog even flirten met je knappe skileraar. Het is dan ook makkelijk te vergeten dat je je huid moet beschermen op de piste. Wil jij niet thuiskomen met een uitgedroogde of verbrande huid, of met de beruchte panda-ogen? Dan lees je best verder.

Extreme koude

De combinatie van koude temperaturen, wind en hoge snelheden kan je natuurlijke huidbarrière aantasten. Je gelaat gaat uitdrogen en je huid voelt veel strakker aan. Het kan zelfs zo ver gaan dat die ook helemaal rood en pijnlijk wordt. Ook al draag je een grote bril en buff, het is heel belangrijk om je huid goed te hydrateren. Stop dus zeker je beste dag- en nachtcrèmes in je koffer. Vergeet ook niet je lippen te verzorgen met een balsem op basis van natuurlijke vetten. Zo gaan ze niet springen.

Op de piste

Zonnebrand

Wist je dat je als skiër of boarder veel meer risico loopt dan de zonneklopper op het strand? Hoe hoger we gaan, hoe minder de atmosfeer de zonnestralen filtert. Gemiddeld krijg je in de bergen 20% meer UV-straling. Bovendien kaatst het witte sneeuwtapijt ongeveer 85% van de stralen terug. Daardoor verbrandt je huid ook zoveel sneller op de piste.

Schaf je een goede SPF-zonnecrème aan die zowel UVA- als UVB-stralen tegenhoudt. Breng deze altijd aan voor je vertrekt. Bescherm ook opnieuw je lippen. Tijdens het skiën is het normaal dat je door de fysieke inspanning gaat zweten. Daarom is het noodzakelijk om zeker iedere twee uren de crème opnieuw aan te brengen. Neem ook een goede after-sun mee om je huid te kalmeren. Vergeet niet dat zonnebrand je huid veroudert en kanker kan veroorzaken.

Lipbalsem

Panda-ogen

Skiërs die hun huid niet genoeg ingesmeerd hebben, moeten afrekenen met dit fenomeen. Een week lang heeft de zon vrij spel gekregen en dan is hun bril volledig afgetekend op een gebruind gezicht. Dit noemen we panda-ogen. (Ja, de beren hebben zwarte ogen, maar je snapt het effect wel.) Na de vakantie moet je wel terug naar je werk. Hoe zorg je er dan voor dat je geen mal figuur slaat tegenover je collega’s en klanten?

Behandel je gezicht met een aloë-gebaseerde lotion en crèmes die veel vitamine E bevatten. Dit zal je huid helpen te herstellen. Je komt nu misschien wel in de verleiding om dikke lagen make-up te gebruiken, maar dit zal alleen een averechts effect hebben. Eigenlijk gebruik je best geen make-up zolang je huid niet is hersteld. Als het echt niet anders kan, gebruik dan hypoallergene concealers en fond-de-teints voor gevoelige huidtypes. Je kan ook de roodheid verbergen door wat groen poeder te mengen bij je gewoon poeder.

Afgetekende bril

Je hebt maar één huidje gekregen… draag er zorg voor.
Have fun!