Nieuws

Facecharts1

Gloednieuwe opleiding: Face charts

Heb je al de cursus Allround Visagie gevolgd bij De Schoonheidsschool of ben je aan de slag als make-up artist? Dan heb je ongetwijfeld al gehoord van face charts. Voor de leken onder ons geven we hier wat meer uitleg. Face charts zijn make-upkaarten die je gebruikt om je ideeën vorm te geven en te testen vooraleer je een bepaalde look gaat aanbrengen op een klant of model. Ze worden gemaakt van speciaal papier dat specifiek ontworpen is om cosmetische producten (crèmes, poeders …) op te gebruiken. Hierop staat een gelaat afgebeeld dat je inkleurt met je ontwerp. Een face chart is de logische voorbereiding en tussenstap van concept naar uitvoering.

Face charts bieden heel wat voordelen. Je kan zoveel looks uitproberen als je zelf wil. Door trial and error ontdek je welke combinaties goed samengaan en leer je bovendien de eigenschappen van je producten beter kennen. Face charts zijn dus de ideale oefening voor de beginnende make-up artist.

Ben je nog op zoek naar een groter klantenbestand? Dan kan je je portfolio uitbreiden met face charts. Deze vormen dan een mooie aanvulling op de foto’s die je al hebt van je werk. Zo kan je potentiële klanten overtuigen van jouw talent. Jij weet immers wat je kan en met face charts kan je het ook effectief tonen.

Professionals gebruiken face charts bij modeshows of mediaproducties. Zo gebruiken zij deze voorbereiding tijdens het event als referentie om vlot te kunnen werken.

shutterstock_256592677


Ben je al aan de slag als visagist en wil je graag meer weten over deze techniek? Is je carrière nog pril en ben je op zoek naar een manier om je vaardigheden aan te scherpen? Of ben je gewoon artistiek aangelegd? Schrijf je dan zeker in voor de cursus Face Charts aan De Schoonheidsschool!

facecharts2

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!