Nieuws

Pijnlijke Voeten En Benen E1419412973478

High heel hangover

Het is toch een zalig gevoel toch wanneer je je hakken kan uitdoen na een nachtje feesten. De volgende ochtend echter voelt het soms aan alsof je een marathon gelopen hebt.

Wanneer je nieuwe schoenen koopt, zorg er dan voor dat ze goed passen! Je tenen moeten de ruimte krijgen om te bewegen. Als je puntige schoenen draagt, zullen je tenen samengedrukt worden en dit kan je vervelende hamertenen opleveren. Tegenwoordig kan je makkelijk siliconen inlegstukjes vinden om de bal van je voet te beschermen. Deze vangen de schokken beter op.

Het is een feit dat je voeten en benen meer pijn zullen doen wanneer je het niet gewend bent om op hakken te lopen. Je kuitspieren hebben veel harder moeten werken en dit resulteert vaak in stijfheid. Wil je dit voorkomen? Dan ga je best regelmatiger hakken dragen. Ze hoeven niet hoog te zijn, maar op deze manier zijn je spieren al beter voorbereid. Voor dagdagelijks gebruik is het trouwens beter voor je rug om schoenen met een lichte hak (2 cm) te dragen. Onthoud ook de volgende gulden regel: hoe breder je hak, hoe meer stabiliteit je hebt. Hoe fijner je hak, hoe meer druk je zet op je voet.

Stretching
Voetbad

Als je een bad kan nemen, doe dat dan. Door de warmte gaan je spieren ontspannen. Met een goed badschuim of badzout wordt je huid ook opnieuw mooi zacht. Heb je die optie niet, neem dan alvast een voetbadje. Dit heeft ook een kalmerende werking.

Stretchen is een goede manier om van de stijfheid af te raken. Buig voorover en probeer de grond te raken. Je kan ook op de grond gaan zitten met je benen gestrekt. Probeer dan je tenen te raken. Daarnaast kan een pedicure kan ook veel verlichting bieden. Een zachte massage doet je spieren ontspannen en het stimuleert de bloedstroom. Verzorg de nagels en breng een verzorgende crème aan.

Al deze beetjes helpen, maar geef je voeten vooral de kans om te recupereren. Verwen ze dan een dagje of twee met comfortabele, platte schoenen.