Shutterstock 13075331

Hoe gebruik je concealer?

Ik probeer mijn huid zo goed mogelijk te verzorgen, maar toch heb ik regelmatig last van pukkeltjes. Ik heb me daar heel mijn jeugd druk om gemaakt, tot ik een aantal jaren geleden heb geleerd hoe je concealer moet gebruiken en vooral: in welke kleuren. Sindsdien weet ik perfect hoe ik pukkeltjes moet verbergen of -na een avondje stappen- wallen wegwerk 🙂 De begrippen camoufleren en concealen worden vaak door elkaar gebruikt. De betekenis is dezelfde. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk?

Je huidskleur corrigeren kun je op de volgende manieren doen:

  • Bij een gele huidskleur gebruik je een lila concealer of neutralizer om het gele af te zwakken.
  • Bij een vale, grauwe huidskleur gebruik je concealer in perzikkleur voor een lichte huid of concealer in abrikoos voor een donkere huid om het grijze van de huidskleur op te heffen.
  • Bij blauwe kringen gebruik je concealer in abrikooskleur of een blue neutralizer om het blauwe te verzachten.
  • Bij rode vlekken, puistjes en gesprongen adertjes (couperose) gebruik je groene concealer of een rode neutralizer om het rood te verzachten.
  • Bij een bleekwitte huidskleur gebruik je perzikkleurige concealer of neutralizer om de huid meer te doen stralen.