Nieuws

Shutterstock 94699369

How-to: de visgraatvlecht

Elke vrouw heeft wel eens ingevlochten haren gehad, of het nu was voor een speciale gelegenheid of een doordeweekse dag. Vlechten spreken aan omdat je ermee kan spelen. Eens je de basistechnieken onder de knie hebt, zijn de variatiemogelijkheden immers eindeloos. Sommige vrouwen hebben heel fijn of broos haar, van anderen kan het dik of stug zijn. Met goede vlechttechnieken kan je kapsel een hele dag houden en blijf je rondwandelen met een hippe look. De visgraatvlecht is momenteel heel trendy.

Deze vlecht kan zowel gestileerd als nonchalant gedragen worden. Op het eerste zicht lijkt de visgraat een ingewikkelde techniek, maar het wordt een fluitje van een cent eens je doorhebt hoe het werkt. Je kan de vlecht met twee of drie strengen maken. De makkelijkste manier is die met twee strengen. Je zal er veel plezier aan beleven en de mogelijkheden om te combineren en stileren zijn heel gevarieerd. Voor je zover bent, zal je eerst de basis onder de knie moeten krijgen. Voor een visgraatvlecht kan je eerst de haren in een staart samenbinden. Je kan ook zonder staart beginnen.

Verdeling

  • Verdeel het haar in 2 gelijke strengen vanaf de middenscheiding.
  • Gebruik je pink en ringvinger om een fijne haarlok te nemen van het rechtse deel uiterst rechts.

visgraat1

Eerste handeling

  • Breng het kleine haarlokje over de rechtse dikke streng naar de linkerkant en houd het dan vast met de linkerhand.
  • Neem van de linkse staart uiterst links een fijne haarlok.
  • Breng het kleine haarlokje over de linkse dikke streng.
  • Kruis in het midden de fijne haarlokjes over elkaar en neem deze mee op in de dikke haarstrengen.

visgraat2

Verder vlechten

  • Neem steeds om beurten links en rechts de buitenste streng op en vlecht verder op dezelfde manier als aangegeven in fase 1 en 2.
  • Werk nu streng per streng verder tot de hele staart gevlochten is.
7

Resultaat

  • Houd op het einde de punten bij elkaar met een elastiek met stof om.
  • Je kan de vlecht eventueel lichtjes tegenkammen voor een extra nonchalant resultaat. Je kan hem ook inmasseren met “beach texture”-spray. De eerste keren dat je dit probeert, kan je best voor de tweede optie kiezen. Anders loop je het risico om de vlecht terug los te kammen.
8

Om te leren hoe jij lange lokken kan omtoveren tot knappe ingevlochten kapsels, heb je uiteraard de kennis en technieken nodig. Welke materialen heb ik nodig? Vlecht ik op nat of op droog haar? Hoe houd ik mijn vingers om alle vlechtstrengen uiteen te houden? Wanneer gebruik haarspelden? Wat is een Franse vlecht, een visgraatvlecht of watervalvlecht? Hoe maak ik een haarbandvlecht? Hoe houd ik het kapsel mooi net en strak? Dit zal je allemaal leren tijdens onze cursus Vlechttechnieken.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Vlechttechnieken 09/01/2018 Gent 18u30 – 21u30
Vlechttechnieken 16/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Vlechttechnieken 01/03/2018 Antwerpen 09u00 – 12u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!