Nieuws

Shutterstock 266734955

Kinderen en stress: wanneer het even moeilijker gaat …

Uit een studie blijkt dat 1 op de 3 kinderen last heeft van stress. Kinderen kunnen vaak niet omgaan met het vele huiswerk, de hoge verwachtingen van school en ouders, pesterijen op de speelplaats. Omdat stress tot nu toe een typisch fenomeen is bij volwassenen, wordt bij kinderen vaak aan stress voorbijgegaan. Symptomen als hoofdpijn, buikpijn, schoolmoeheid, verminderde schoolresultaten kunnen signalen zijn die wijzen op stress. Bij sommige kinderen kan dit leiden tot psychologische problemen. Voor leerkrachten, ouders en begeleiders is het dan ook belangrijk om die signalen op te vangen en de nodige zorg en aandacht te bieden aan het kind. Gespecialiseerde hulp van een consulent in de kinderpsychologie is hierbij aangewezen.

Een kinderpsycholoog contacteren kan voor ouders een hulp zijn om even alles op een rijtje te zetten. Ouders kunnen hun vragen kwijt over opvoeding, ouderschap en kinderen kunnen er terecht met hun emotionele noden. Ze leren er omgaan met angst, woede en verdriet. Het doel van de consultaties is om de kinderen en de ouders te ondersteunen in hun sociaal en emotioneel functioneren. De cursus kinderpsychologie kan je als ouder ook helpen bij vragen zoals: Wat doe ik als mijn kind niet wilt eten? Is het normaal dat mijn kind op 2 jaar nog niet met andere kinderen communiceert? Mijn kind wordt gepest en ik weet niet hoe ik daar als ouder mee moet omgaan.

Heb jij een luisterend oor en ben je graag omringd door kinderen? Wil je graag meer weten over de ontwikkelingspsychologie van het kind en technieken leren om spelenderwijs kinderen te begeleiden? Onze opleiding kinderpsychologie maakt je onmisbaar in de gezonde ontwikkeling van het kind.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Kinderpsychologie 31/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Kinderpsychologie 16/04/2018 Gent 18u30 – 21u30
Kinderpsychologie 17/05/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!