KMO-portefeuille

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel waarmee kleine en middelgrote ondernemingen met een actief ondernemingsnummer opleidingen kunnen betalen.

De Schoonheidsschool is erkend opleidingsverstrekker van het Vlaamse Gewest. Daarom krijgen gevestigde ondernemingen en zelfstandigen in Vlaanderen een subsidie van 30 of 40% op het inschrijvingsgeld (naargelang de grootte van de kmo) wanneer zij een opleiding volgen aan onze school. Daarnaast kan jouw onderneming de kosten van de opleiding nog in de boekhouding inbrengen.

KMO portefeuille

Je kan de KMO-portefeuille aanvragen via de Vlaamse Infolijn, via het gratis telefoonnummer 1700 of per e-mail via kmoportefeuille@vlaanderen.be.

Opgelet! Het kan tot twee maanden duren voordat een betaling via KMO-portefeuille effectief aan de school wordt overgemaakt. Omdat jouw inschrijving pas definitief is vanaf het ogenblik dat wij jouw inschrijvingsgeld hebben ontvangen, raden we je aan het inschrijvingsgeld in afwachting van de betaling via KMO aan ons over te maken. Wij bezorgen jou het cursusmateriaal dan al zo snel mogelijk. Wanneer de school de subsidie dan later heeft ontvangen, storten we het inschrijvingsgeld onmiddellijk op jouw rekening terug. Zo kan je snel aan jouw studie beginnen én geniet je van deze mooie tegemoetkoming van de overheid.

HOE BETALEN VIA DE KMO-PORTEFEUILLE?

1. Wanneer je je wenst aan te melden bij KMO-portefeuille voor de aanvraag van de ondernemingsportefeuille, dien je over een federaal token of e-id te beschikken. Als je nog geen federaal token in jouw bezit hebt, dan kan je dit hier aanvragen.

Hier kan je je registreren met een gebruikersnaam en een paswoord. Na deze registratie ontvang je een e-mail. Deze dien je te beantwoorden om jouw gebruikersnaam en paswoord te activeren. Vervolgens krijg je jouw token per post toegestuurd. Dit neemt doorgaans maximaal twee dagen in beslag.

Heb je al een federaal token of e-id, dan kan je je registreren via www.kmo-portefeuille.be. Je kiest er ‘KMO-portefeuille’. De registratie doe je best aan de hand van jouw ondernemingsnummer.

2. Je doet een projectaanvraag, samen met je inschrijving aan de school. Het erkenningsnummer van de school is DV.O 200500. Je aanvraag dient ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de prestaties te gebeuren. Indien je de aanvraag te laat doet, kan je project geweigerd worden. Als factuurvermelding geef je de naam van je opleiding en de startdatum in.

3. Je wordt gevraagd om jouw aandeel (60 of 70%) te storten aan Sodexo. Je hoeft geen BTW te berekenen op het inschrijvingsgeld, vermits wij als erkend opleidingsverstrekker vrijgesteld zijn van BTW.

4. De overheid stort vervolgens het resterende bedrag bij. Van zodra het geld in de portefeuille zit, kan je de opdracht geven tot betaling van de factuur aan de school. Je dient dus nogmaals in te loggen in het systeem en uitdrukkelijk de opdracht tot betaling te geven.

5. Van zodra de betaling door de school is verwerkt, ontvang je van ons een betalingsbewijs. Indien je het inschrijvingsgeld al op voorhand aan ons had overgeschreven, is dit het moment waarop je het terugkrijgt.

Wens je meer informatie over de criteria voor de aanvraag van de kmo-portefeuille, dan verwijzen we je graag door naar de website van de Vlaamse Overheid.