Shutterstock 110815055

Laat je nagels sneller groeien

Mooie en verzorgde nagels zijn een echte must. Het is jammer genoeg niet zo simpel om ze lang en proper te houden, want ze zijn snel broos en droog. We hebben enkele tips verzameld die je helpen om je nagels prachtig lang te maken.

  • Ga op zoek naar warme, trendy handschoenen: Koude temperaturen zijn niet goed voor je nagels. Nu de herfst eraan komt, kan je dus best investeren in een prachtig paar wanten. Wist je dat je nagels ook echt sneller groeien in de warmte?
  • Ga voor vitamines. Vitamine H, ook gekend als biotine, houdt je nagels sterk en laat ze goed groeien. Je kan ook vitamine E aanbrengen op je nagels: je kan dit verkrijgen in capsules. Prik er een gaatje in en breng het aan op je nagels. Je zal ervan versteld staan hoe sterk het je nagels maakt. Ook vitamine A en C, calcium, proteïne en zinc zijn versterkers.
  • Gebruik nagelversterker: deze producten zijn gemaakt van keratine proteïnes, hier zijn je nagels van gemaakt. Als je het op je nagels aanbrengt, dan binden de stoffen samen en dat maakt je nagels sterker. Let op: deze oplossing werkt enkel zolang je het gebruikt.
  • Verzorg je nagelriemen: duw ze regelmatig terug en verzorg ze met nagelriemolie.
  • Geef je nagels een massage: het klinkt misschien vreemd, maar een nagelriemmassage verhoogt de bloeddoorstroming en dat kan nagelgroei verbeteren. Maak zelf nagelmassageolie met olijf-, jojoba- of kokosnoot olie. Meng dit in warm water en drenk je nagels er enkele minuten in. Nadien droog je ze af met een handdoek en gebruik je dezelfde olie om je nagels te masseren.

Lukken deze tips niet? Dan kan je kiezen voor gelnagels. Deze valse nagels blijven goed zitten en ze geven je die perfecte manicure waar je altijd van droomde.