Nieuws

Lentetrends

Lentetrends: licht en girly

In de lente straal je met lichtblauw! De nieuwe lentemode is bekend en lichtblauw wordt dé trendkleur bij uitstek. Bovendien blijft roze, de kleur van 2013, erg populair. Bloemenmotiefjes komen ook volop in de mode in het lenteseizoen. En roze, lichtblauw en bloemetjes passen perfect bij de girly-look die in de winkels hangt. Fleurige kleedjes, kanten kraagjes, bloemenjuwelen en lichte stofjes, de kledij voor de lente is erg meisjesachtig!

Sta jij wel met blauw?
Je weet alvast dat niet elke kleur je flatteert. Je bent namelijk een bepaald kleurseizoen (wintertype, herfsttype, lentetype of zomertype) en bepaalde kleuren staan je veel beter dan andere. Er is zeker en vast een tint van blauw die jouw perfect flatteert! Het is de tint van de kleur die belangrijk is. Je exacte kleurseizoen en aangepaste kleurentips ontdek je in de cursus kleurenconsulent. We kunnen je al wel enkele globale tips geven:

  • Draag een wit T-shirt wanneer je gaat shoppen. Houd het blauwe kledingstuk naast je gezicht. Licht je op of zie je er eerder grauw uit? Een kleur die bij jouw type past, doet je helemaal stralen. Een foute kleur benadrukt je minpuntjes. Ben je niet zeker of het blauw je staat? Vraag een tweede mening!
  • Sta je goed met zilver? Dan ben je waarschijnlijk een koel type. Je staat dan heel mooi met pastelblauw ofwel een donkere tint felblauw. Test het zeker even uit in de winkel!
  • Sta je goed met goud? Dan ben je waarschijnlijk een warm type. Helder lichtblauw of donkerblauw passen goed bij jouw uiterlijk. Probeer verschillende blauwtinten uit en vergelijk. Zo zie je het best wat jouw geschikte kleur is!
  • Blauw is een formele, zakelijke kleur. Het is erg geschikt voor serieuze beroepen en met je blauwe kledij toon je betrouwbaar. Heb je echter een creatiever beroep? Dan draag je beter geen blauw.
  • Combineer lichtblauw met donkerblauw in een zakelijke sfeer. Het contrast tussen het lichte en het donkere oogt erg chique. Opvallen doe je met een combinatie van felblauw en een andere felle kleur. Totaal verschillende kleuren zijn erg vrolijk en ze springen in het oog.

Ben je een echte modeliefhebber? Draag jij steeds de laatste trends? Droom je van een carrière in de fashionwereld? Dan is onze cursus allround kleur-, stijl- en imagoconsulent echt een aanrader! Na deze praktijkgerichte opleiding bezorg je je klanten een gepersonaliseerde look die hen helemaal doet stralen.