Schoonheidsschool Lesley-Ann

Op 18 oktober 2007 richtte Lesley-Ann Poppe de Schoonheidsschool VZW op. Wat begon als een kleine school voor schoonheidsspecialistes in Gent groeide uit tot de grootste professionele Beautyschool van de Benelux.

De school financierde in de loop der jaren verscheidene projecten die de nationale bekendheid van Lesley-Ann en de Schoonheidsschool versnelden, denk maar aan de organisatie verschillende missverkiezingen, de deelnames aan verschillende tv-programma’s zoals de beste hobbykok van Vlaanderen, de uitgave van verschillende boeken zoals Beautyfood en de Beautybijbel… Lesley-Ann werd het gezicht van de school en de school werd bijgevolg gekend als “de Schoonheidsschool van Lesley-Ann” of “De Schoonheidsschool van Poppe”.

Op 30 april nam Lesley-Ann Poppe ontslag in de Raad van bestuur van de VZW. De Schoonheidsschool blijft echter gekend onder het brede publiek als “De Schoonheidsschool van Lesley-Ann Poppe”, net zoals andere bekende beautyscholen zoals “Denise Gresiac” in Berchem of “Lise Loriot” in Brussel onlosmakelijk verbonden blijven met hun oprichtster. In 2016 verliet Lesley-Ann Poppe definitief de school als werknemer en richtte zij samen met haar man haar eigen Beauty En Lifestyle Academie op.

Wil jij een exemplaar bestellen van bovenstaande boeken? Neem dan contact op met het secretariaat van De Schoonheidsschool of bestel hem via Bol.com.

schoonheidsschool lesley-ann

Wereldrecord Make-up

De Schoonheidsschool is “Officially Amazing”. De “Schoonheidsschool van Lesley-Ann Poppe” behaalde het wereldrecord “Most Cosmetic Make-overs in 24 hours” en bemachtigde een plaatsje in het Guiness Book of Records!

In oktober hebben onze 5 visagistes maar liefst 686 deelneemsters een make-over gegeven, en dit in 24 uren non-stop. Het vorige record van 531 make-overs (op naam van een Turks team) werd dus niet alleen verbeterd, maar gewoonweg verpletterd. Lesley-Ann Poppe was het gezicht van dit event en verzorgde de presentatie in de media. Svea, Julie, Dana, Eva en Tessa van “De Schoonheidsschool van Lesley-Ann Poppe” waren diegenen die zich 24 uren lang uit de naad werkten om het record te behalen. Het was een groot succes en de “Schoonheidsschool van Poppe” was alom tegenwoordig in de pers en op sociale media.

Om het record te kunnen behalen hebben zij zich wekenlang voorbereid om zo snel mogelijk gezichten te transformeren. De volledige make-up moest bestaan uit foundation, concealer, poeder, blush, oogschaduw in twee kleuren, mascara, eyeliner en lippenstift, want anders was de poging niet geldig. Iedere visagiste klaarde deze klus in gemiddeld 7 à 8 minuten per deelneemster.

De geslaagde wereldrecordpoging stond in het teken van de lancering van de Beautybijbel, geschreven in samenwerking met de docenten van De Schoonheidsschool. Wil jij nog een exemplaar kopen? Neem dan contact op met het secretariaat van de school of bestel hem via Bol.com.

Pamela Anderson in De Schoonheidsschool Poppe

Na lang wachten was het zo ver. De Schoonheidsschool van Lesley-Ann Poppe slaagde er in om niemand minder dan Pamela Anderson uit te nodigen in haar campus in Antwerpen.

Pamela woonde een aantal workshops bij, en nam ook actief deel aan de lessen. Zij leerde vanuit haar beauty, wellness en fashion-ervaring de studenten ook tips en tricks aan. Kortom, het was een niet te missen ervaring voor de studenten van De Schoonheidsschool!

Pamela was later op de avond ook aanwezig om één van de boeken gefinancieerd door de Schoonheidsschool van Poppe te promoten. “De Schoonheidsschool van Poppe” werkte onder meer mee aan de eerste edities van “Beautyfood”, mede-geschreven door docente Hyacynthe Voorspoels en “De Beautybijbel”, geschreven door enkele docenten Visagie en hairstyling. Indien u nog een exemplaar van deze boeken wil kan u deze bestellen via het secretariaat van de Schoonheidsschool of bestel hem via Bol.com.

De Beautybijbel van De Schoonheidsschool van Poppe

“De Beauty Bijbel” is een kanjer van zo maar liefst 325 bladzijden met heel wat nuttige tips, alle ondersteund door bijpassende foto’s en illustraties. En ook de termen eigen aan het vak worden haarfijn uitgelegd. Het boek bevat alle tips en tricks die worden aangeleerd aan de studenten van De Schoonheidsschool van Lesley-Ann. Meer dan 10 jaar ervaring zit er in verwerkt.

De Beautybijbel is nu te koop!

Wil jij ook een exemplaar door dit boek gefinancieerd door “De Schoonheidsschool van Lesley-Ann”? Neem dan snel contact op met de school op het gekende adres. Een exemplaar van dit boek wordt je toegestuurd via de post voor de luttele prijs van 15 euro inclusief verzendingskosten!


De Beautybijbel van De Schoonheidsschool Lesley-Ann

De Beauty Bijbel is de referentie op gebied van beauty en wellness en een musthave voor iedereen die alles wil weten over gelaatsverzorging, lichaamsverzorging, make-up, hairstyling, enz. In eenvoudige stap-voor-stap beschrijvingen wordt de volledige basis van schoonheidsverzorging, make-up en hairstyling uitgelegd. Bovendien krijg je bij elk hoofdstuk massa s tips en tricks van professionals. Hoe bepaal je je huidtype? Welke dagcrème kan je het beste gebruiken? Hoe epileer je je wenkbrauwen? Wat is de juiste techniek om een perfecte eyeliner aan te brengen? Welke foundation past bij je? Hoe lak je je nagels? Welk kapsel past bij je? Hoe brush je je haar gemakkelijk zelf? Op deze en honderden andere schoonheidsvragen biedt de Beauty Bijbel je een antwoord. De Beauty Bijbel wordt het vierde boek van Lesley-Ann Poppe. In 2004 richtte zij De Schoonheidsschool op, een opleidingsinstituut waar honderden workshops en opleidingen over schoonheidsverzorging worden georganiseerd.

Het is een trend: luxe beautyboeken voor vooral jonge vrouwen. Deze ‘bijbel’ maakt zijn naam waar: hij is dik en compleet. De korte teksten zijn informatief maar de vele foto’s maken dit boek compleet. Tientallen mooie, maar ook realistische kleurenfoto’s laten zien hoe je je huid of haar het beste kunt verzorgen of make-up aanbrengen. Daarnaast is er een aantal tekeningen, eveneens in kleur. Het eerste deel gaat in op huid en nagels, het tweede deel op make-up. Handige hulpmiddeltjes, de juiste producten maar vooral ook de toepassing ervan komen uitgebreid aan de orde. Het derde deel is helemaal gewijd aan haarverzorging. Lezers weten precies wat ze moeten doen na het lezen van dit boek. De knalroze omslag zal de jongeren zeker aanspreken. De auteur is grondlegger van de Schoonheidsschool in Vlaanderen. Dit boek verschijnt ter gelegenheid van het tienjarig bestaan. Vanaf ca. 15 jaar.

Wil jij ook een exemplaar?

Neem dan snel contact op met de Schoonheidsschool van Poppe!. Wij hebben nog steeds enkele examplaren van dit boek liggen. Schrijf het bedrag van 15 euro over op de rekening van de school en we sturen jouw exemplaar op via de post of bestel hem via Bol.com!

Op bezoek bij De Schoonheidsschool van Lesley-Ann

De Schoonheidsschool van Lesley-Ann Poppe staat bekend om haar kwaliteit in heel de Benelux. Tot ver over de landsgrenzen heen komen mensen naar Antwerpen, Gent of Hasselt voor het volgen van een professionele opleiding. Hiernaast zie je een filmpje hoe het allemaal begon. Lesley-Ann leidt je rond in het gebouw te Antwerpen.

Lesley-Ann Poppe werd jarenlang betaald om het gezicht te zijn van De Schoonheidsschool. ‘Ik ben ondertussen al sinds 2016 niet meer in dienstverband bij de Schoonheidsschool. Dat viel niet meer te combineren met mijn ander werk, onder meer met mijn werk voor een make-upproducent die ik vertegenwoordig op de Belgische markt als gezicht’, aldus Poppe.

De directie bevestigt dat Lesley-Ann niet langer aan de school verbonden is. ‘Toen we het schoonheidskasteel in Gent aankochten was ze er nog wel bij, daarna is ze eruit gestapt in 2016. Lesley-Ann was jarenlang het gezicht van de school, maar de dagelijkse werking was is langer in handen van onze collega’s.” Lesley-Ann focuste zich al langer enkel op haar media-activiteiten, en onder het brede publiek zal de school vermoedelijk altijd wel gekend blijven als “De Schoonheidsschool Van Lesley-Ann Poppe”. Wil jij ook meer weten over de wondere wereld van beauty, fashion en wellness? Wil jij ook behandelingen kunnen geven zoals Lesley-Ann in het filmpje hiernaast ontvangt? Koop dan nu jouw exemplaar van De Beautybijbel of volg les aan “De Schoonheidsschool”.