Nieuws

Hoofdfoto2

Maak jezelf op voor Halloween!

Eind oktober nadert en daarmee ook de zoektocht naar die gruwelijke en griezelige Halloween outfit. Om je te helpen er dit jaar extra angstaanjagend uit te zien en iedereen de stuipen of het lijf te jagen met je creatie, heeft De Schoonheidsschool de hulp ingeroepen van Melissa Pöpsel, FX & Prosthetic Make-up artist. Zij legt je stap voor stap uit hoe jij je dit halloweenfeest zonder moeite omtovert tot een krankzinnige levende pop met een minimum aan make-up producten.

  Benodigdheden:
  witte basis (MAC ‘Full Coverage’)
  transparante losse poeder
  matzwarte oogschaduw
  wit oogpotlood
  zwarte gel eyeliner
  mascara
  valse wimpers
  optioneel: nepbloed en kleurlenzen
IMG_4186

STAP 1

Begin met een witte basis voor een egale en porseleinen huid. Je kan vetschmink gebruiken, maar dat geeft meestal weinig dekking en je krijgt vlekken die je zal moeten bijwerken. Voor het beste resultaat gebruik je best de ‘Full Coverage’ van MAC. Dit breng je gelijkmatig aan over het hele gezicht en decolleté. Poeder daarna af met een transparante of witte losse poeder.

STAP 2

stap 1

Breng een matzwarte oogschaduw aan op je oogleden en vervaag deze tot ver buiten je oogcontouren. Neem hiervoor de randen van je oogkas als leidraad. Laat de oogschaduw overvloeien in de schaduwen langs de zijkanten van de neus. Aan de onderkant van het oog kleur je de waterlijn wit. Trek dit door tot onder de wimpertjes en kleur ook deze mee. Zorg ervoor dat je de vorm van je eigen oog volgt.

STAP 3

Neem vervolgens een zwarte gelliner. Trek hiermee een lijn onder het witgekleurde gedeelte. In het midden mag de lijn breder zijn dan aan de punten. Volg ook hier opnieuw je eigen oogvorm. Neem nu een wattenstaafje en verzacht deze lijn door ze onderaan uit te gommen. Let op dat je geen zwart met het wit vermengt.

Neem nu terug de zwarte oogschaduw en vervaag deze kleur tot ze in het niets verdwijnt. Verbind vervolgens de zijkanten met de bovenkant, zodat je een rond effect bekomt.

STAP 4

stap 2

Neem opnieuw de eyeliner op gelbasis en teken daarmee je wenkbrauwen in. Daarbij teken je eerst een mooie vorm: 2/3 naar omhoog en 1/3 naar beneden. Vervolgens laat je ze aan de basis omhoog lopen en maak je er een ronding aan. Aan het uiteinde laat je ze naar boven uitlopen op een puntje. Werk zo symmetrisch mogelijk. ‘Contour’ nu de zijkanten van je neus alsook de jukbenen met de zwarte oogschaduw om je een uitgehold gezicht te geven.

STAP 5

stap 3

Kleur nu met de gelliner ook je lippen in.

Werk je ogen af door mascara aan te brengen op de bovenste wimpers. Zorg ervoor dat je hierbij niet de onderste wimpers raakt aangezien deze wit moeten blijven. Op de grens tussen wit en zwart onder de onderste wimpers, kleef je valse wimpers. Let hierbij op dat je de wimpers ondersteboven kleeft.

 

Wil je graag een gruwelijker resultaat? Voeg dan wat liquid filmbloed toe aan de buitenkanten van de ogen, mond en keel. Laat dit lopen door er waterspray over te vernevelen. Dep met een tissue aan de basis van het bloed (niet de druppels) om het meer te verspreiden. Liquid filmbloed is eetbaar en mag dus ook in de mond gebruikt worden. Dit is echter niet bij elk bloed het geval! Raadpleeg daarom de verpakking alvorens je dit op je tanden gebruikt.

Neem nu een sealer en vernevel deze over het bloed om dit te fixeren. Het bloed zal stoppen met lopen en gefixeerd blijven terwijl het er nog steeds nat en echt uitziet. Doe je haar in een staart en ga voor een totale look met freaky lenzen. Je kan gaan voor volledig witte, volledig zwarte of zoals hier voor zwarte lenzen met een rode rand. Je kan er ook voor kiezen om alleen 1 lens in te doen, waardoor je dan de ‘gebroken look’ creëert. Aan jou de keuze! We wensen je alvast veel griezelplezier met Halloween.

stap 4

Wil je graag meer spelen met make-up en ontdekken hoe je jezelf of anderen voor een feestje volledig kan omtoveren? Heb je al een diploma visagie, maar wil je meer afwisseling in je werk? Schrijf je dan nu in voor de cursus Face Painting.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Catwalk- en Theatergrime 08/10/2017 Antwerpen 14u00 – 18u00
Catwalk- en Theatergrime 05/11/2017 Hasselt 14u00 – 18u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!