Nieuws

Meditatie

Mindfulness op Maandag

Zie je op tegen de start van een nieuwe werkweek? Heb je misschien een druk weekend achter de rug en ben je niet voldoende uitgerust? Dan kan een kwartiertje mindfulness bij het opstaan of slapen gaan de truc zijn om je te herbronnen, jouw concentratie terug te vinden en de motivatie te krijgen om die nieuwe week met een frisse start in te vliegen. We geven je een paar tips die je nu al kan toepassen.

Creëer een rustige omgeving
relax interieur

Enkel in een ontspannen setting kun je je even helemaal op jezelf concentreren. Laat je telefoon uit en zorg dat de ruimte een aangename temperatuur heeft. Verder is het belangrijk dat je een comfortabele houding aanneemt. Je kunt in lotushouding gaan zitten, maar gaan zitten op een makkelijke stoel of languit op de bank gaan liggen, is ook goed. Verder zijn wierook en kaarsjes de kers op de taart voor een ontspannen sfeer.

Kies de juiste muziek

Stilte kan heel prettig zijn, maar de juiste muziek kan ook veel bijdragen aan je meditatie. Er bestaan bijvoorbeeld veel meditatie-cd’s met ontspannende muziek, maar ook rustige klassieke muziek kun je perfect gebruiken om het mediteren eenvoudiger te maken.

Techniek is belangrijk

Nu begint het moeilijke gedeelte: de meditatie zelf. Centraal staan je ademhaling en de focus van je gedachten. Probeer vanuit je buik te ademen. Als je dat moeilijk vindt, leg je je hand op je buik en volg je de beweging van je ademhaling. Ga in gedachten een voor een je lichaamsdelen af totdat je je volledig ontspannen voelt.

Focus op een doel

Wat is je voornaamste reden om te mediteren en wat wil je ermee bereiken? Concentreer je op je eigen gedachten om ze beter te begrijpen. Lijkt de tijd voorbij te kruipen als je aan het mediteren bent? Dan helpt het om een tijdsdoel te stellen. Zet bijvoorbeeld een rustige wekker of luister naar muziek met een bepaalde tijdsduur.

klok
Geduld is de boodschap

Springen je gedachten van de hak op de tak of kan je je maar niet afsluiten van je omgeving? Oefening baart kunst! Forceer jezelf in ieder geval niet, want daarmee bereik je juist het tegenovergestelde. Probeer erachter te komen wat voor jou het beste werkt; dan zal je zien dat het steeds eenvoudiger wordt om die rust te vinden!

alternatief

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een rustgevende oplossing voor de drukte in hun dagelijkse leven. Vind je het belangrijk te streven naar een goed evenwicht tussen ratio, gevoelens, een gezonde fysiek enzovoort? Wil je leren hoe je die innerlijke rust in jezelf kan vinden om zo productiever en efficiënter aan je week te beginnen? Schrijf je dan snel in voor de unieke opleiding Mindfulness aan De Schoonheidsschool!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Mindfulness Coach 14/11/2017 Antwerpen 18u30 – 21u30
Mindfulness Coach 21/11/2018 Brugge 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!