Nieuws

Shutterstock 383392669

Oostends model belofte op NYFW

yana in the rain

De nieuwe exotische belofte Yana Bovenistier is nog maar net aan haar modellencarrière begonnen, of ze mag meelopen op de fashion shows van Alexander Wang, Public School, Versace en Fendi.

Eerder pronkte ze al op de affiches van American Apparel, sierde ze de cover van Elle en liep ze voor de veel besproken show van Vêtements. Onlangs nog werd Yana door Vogue Nederland benoemd tot meest beloftevolle model van België en haar eerste modeweekseizoen is al een echte hit.

Dochter van een Congolese moeder en een Belgische vader is Yana afkomstig uit Oostende. Ze studeerde drama aan de Kunstacademie van Brugge, maar stopte daar kort nadien mee. Na een rondreis van 3 maanden besloot ze zich te storen op een modellencarrière. Met haar aparte kledingstijl, bruine ogen en tint, coole kapsel en attitude weet Yana een statement te maken in de fashion industrie. ‘You got sick style,’ kreeg ze de afgelopen weken in New York te horen, waarna ze werd vergeleken met het Dominicaanse model Omahyra Mota.

yana black suit

Na dit debuut zullen ongetwijfeld nog vele aanbiedingen volgen. Londen moest ze nu al afslaan voor een interessanter aanbod in L.A., maar daarna volgden steevast Parijs en Milaan. En wie weet waar we binnenkort Yana nog zullen mogen zien schitteren…

yana insta

Droom jij ook al lang van een modellencarrière, maar heb je de stap nog niet gezet? Volg de modellenopleiding aan De Schoonheidsschool, leer alle kneepjes van het vak en word professioneel model. Poseer voor belangrijke fotoshoots of loop volgend seizoen zelf mee op de catwalks in New York, Londen, Parijs of Milaan.

Foto’s Yana’s Instagram: bovenistiersi

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!