Cursus

Een goede Accountmanager heeft een fantastische job. Jij vertaalt de wensen van de klant in een concreet order en kijkt veel verder dan een éénmalige verkoop. Een accountmanager is dé schakel tussen een bedrijf en haar klanten en zorgt ervoor dat de perfecte service wordt geleverd.

In deze praktische cursus die wordt gegeven door een ervaren verkoper gaan we in op de verschillende fases van een overtuigend verkoopgesprek. Deze cursus gaat echter een heel stuk verder; je leert hoe je een opdracht binnenhaalt maar ook je klanten behoudt, hoe inkoopmanagers denken, hoe je omgaat met moeilijke klanten, hoe je reclame gebruikt, enz. In deze cursus word je op korte tijd opgeleid tot een bekwaam accountmanager die morgen onmiddellijk aan de slag kan!

accountmanager, accountmanagement, verkoper, sales manager, vertegenwoordiger, verkooptechnieken, verkoop, sales, commerciële vaardigheden, acquisitie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Accountmanagement bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Accountmanagement vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 396.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Een praktijkexamen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Accountmanagement. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Het cursusboek ontvang je bij de start van de eerste les. We vragen je om schrijfgerief en een notitieboekje mee te nemen. 

Praktische info

396.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 8 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Je toekomstmogelijkheden als Accountmanager
 • Belangrijke begrippen voor de Accountmanager
 • Starten als accountmanager
 • De vijf fasen van een verkoopgesprek
 • Een professionele offerte opmaken
 • Omgaan met verschillende soorten klanten
 • Omgaan met klachten en conflicten
 • Promoties en reclametechnieken
 • Verkopen aan professionele inkopers
 • Professioneel vergaderen, telefoneren en presenteren
 • Een netwerk uitbouwen
 • Het belang van lichaamstaal, mimiek en gepaste kleding

 

Wat je zal kunnen:

 • Een klantenbestand pijlsnel doen groeien (prospectie van nieuwe klanten)
 • Een succesvol en commercieel verkoopgesprek voeren. Jij weet perfect wat je moet zeggen om die ene klant binnen te halen!
 • Je bestaande klantenbestand onderhouden (loyaliteit opbouwen). Een promotie op maat voorstellen, een vraag beantwoorden, eens even polsen of alles ok is,... Je klanten horen graag van je!

accountmanager, accountmanagement, verkoper, sales manager, vertegenwoordiger, verkooptechnieken, verkoop, sales, commerciële vaardigheden, acquisitie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Accountmanagement. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoo ...fd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Accountmanagement?

Het cursusboek ontvang je bij de start van de eerste les. We vragen je om schrijfgerief en een notitieboekje mee te nemen. 

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingesch ...reven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Accountmanagement?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Accountmanagement inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezel ...f gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Accountmanagement waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Accountmanagement. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk ...en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
AccountmanagementDon19/10/201721/12/2017Hasselt18u30 - 21u30
AccountmanagementMaa04/12/201705/02/2018Gent18u30 - 21u30
AccountmanagementMaa05/02/201816/04/2018Mechelen18u30 - 21u30
AccountmanagementWoe07/02/201828/03/2018Antwerpen18u30 - 21u30
AccountmanagementMaa16/04/201811/06/2018Gent18u30 - 21u30
AccountmanagementDin17/04/201812/06/2018Turnhout18u30 - 21u30