Cursus

We zijn ons er steeds meer van bewust dat gezonde voeding cruciaal is. Een mooi figuur is leuk én heeft een positieve invloed op onze gezondheid. Wil je mensen begeleiden met afvallen of zelf afslanken? Heb je interesse in afslankingsmethoden en gezonde leefgewoonten en wil je er graag alles over weten? Dan is deze professionele opleiding Afslankingsconsulent jou op het lijf geschreven!

Tijdens deze opleiding leer je hoe je een evenwichtig dieet samenstelt en met welke factoren je rekening moet houden. Je krijgt ook onder de knie hoe je je klanten kan motiveren om op een gezonde manier af te vallen en op gewicht te blijven. Gezond leven, er goed uitzien en je goed voelen: dat willen we allemaal. De interesse is groot, dus werk is verzekerd!

Eetgewoonten zijn vaak hardnekkig en de beschikbare informatie rond gezondheid is verre van eenduidig. In deze opleiding gaat de aandacht uit naar het samenstellen van het juiste voedingspatroon.  Op deze manier verbeter je niet alleen het eet- en leefpatroon van jouw klanten op korte termijn. Door jouw begeleiding zullen jouw klanten ook op langere termijn gezonde en evenwichtige eetgewoontes ontwikkelen. En dat is echt wel van groot belang. Een dagje diëten valt best mee, maar het komt er op aan het vol te houden!

Als Voedingsconsulent krijg je uiteenlopende vragen, zoals van mensen die willen vermageren, ouders die bezorgd zijn over het vele snoepen van hun kinderen, werknemers met een administratieve functie die lijden aan licht overgewicht, senioren die met een teveel aan cholesterol kampen.. Dat maakt de job uitdagend en afwisselend.

 

 

afslankingsconsulent, voedingsconsulent, afslaniksmethoden, voedingsadvies, voedingspatroon, gewichtsconsulent, dieetvoorschriften, eetgewoonten, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Afslankingsconsulent bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Afslankingsconsulent vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 560.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de laatste les.

Je legt het praktisch gedeelte van het examen af tijdens je lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Afslankingsconsulent. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Neem voor de eerste les mee:

 • pen & papier
 • eenvoudige rekenmachine

Bij aanvang van de lessen ontvang je het cursusboek en een voedingsmiddelentabel van Nubel.

Praktische info

560.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 12 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • De actieve voedingsdriehoek
 • Vegetarisme
 • Hoe bepaal je je ideale gewicht? Meettechnieken
 • Oorzaken en gevolgen van overgewicht
 • Omgaan met Diabetes
 • Bereken de energiebehoefte van je klant
 • Alles over koolhydraten, vetten en eiwitten
 • Alternatieve vermageringsmethodes
 • Kauw je gewicht omlaag. De gezonde voedingsdriehoek.
 • Bariatrische geneeskunde
 • De werking van zoetstoffen
 • Zwangerschap en lactatie
 • Afslankende voedingsvezels en vitaminen
 • Het belang van voldoende beweging
 • Alles over de spijsvertering
 • Hart- en vaatziekten
 • Hoe stel ik een evenwichtig dieet samen naar de persoonlijke behoeften van mijn klanten?
 • Hoe motiveer ik mijn klanten om op een gezonde manier af te vallen?

Wat je zal kunnen:

 • Cliënten op een wetenschappelijk verantwoorde manier de weg tonen naar een gezonde levensstijl
 • Op een correcte manier afrekenen met overgewicht
 • Cliënten doen stralen dankzij jouw professionele voedingsschema's en diëten op maat

afslankingsconsulent, voedingsconsulent, afslaniksmethoden, voedingsadvies, voedingspatroon, gewichtsconsulent, dieetvoorschriften, eetgewoonten, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Afslankingsconsulent. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in ...hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Afslankingsconsulent?

Neem voor de eerste les mee:

 • pen & papier
 • eenvoudige rekenmachine

Bij aanvang van de lessen ontvang je het cursusboek en een voedingsmiddelentabel van Nubel.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je perso ...onlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Afslankingsconsulent?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Afslankingsconsulent inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het je ...zelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Afslankingsconsulent waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Afslankingsconsulent. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkeli ...jk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Moet ik stage doen tijdens de opleiding?

Een stage maakt geen onderdeel uit van de opleiding. We zorgen voor voldoende praktische oefeningen tijdens de lessen.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
AfslankingsconsulentDon28/09/201721/12/2017Gent18u30 - 21u30
AfslankingsconsulentZat14/10/201720/01/2018Antwerpen14u00 - 17u00
AfslankingsconsulentDin07/11/201706/02/2018Hasselt18u30 - 21u30
AfslankingsconsulentDin09/01/201827/03/2018Hasselt18u30 - 21u30
AfslankingsconsulentDin09/01/201827/03/2018Gent18u30 - 21u30
AfslankingsconsulentDon18/01/201805/04/2018Antwerpen18u30 - 21u30
AfslankingsconsulentDin13/02/201822/05/2018Leuven18u30 - 21u30
AfslankingsconsulentDon15/02/201803/05/2018Gent18u30 - 21u30
AfslankingsconsulentMaa19/02/201828/05/2018Brugge18u30 - 21u30
AfslankingsconsulentMaa05/03/201821/05/2018Gent09u00 - 12u00
AfslankingsconsulentWoe07/03/201823/05/2018Antwerpen09u00 - 12u00
AfslankingsconsulentWoe14/03/201813/06/2018Mechelen18u30 - 21u30
AfslankingsconsulentWoe18/04/201804/07/2018Aalst18u30 - 21u30
AfslankingsconsulentWoe18/04/201804/07/2018Aalst18u30 - 21u30