Cursus

Wil jij graag leren hoe je cliënten op een professionele manier kan behandelen met Voet- en Handreflexologie en/of starten als erkend Reflexoloog? Wil je graag kwaaltjes verhelpen of verlichten en mensen zich gelukkiger en meer ontspannen laten voelen? Dan is deze opleiding Allround Reflexologie jou op het lijf geschreven!

Tijdens deze professionele lessenreeks krijg je het vak tijdens 3 boeiende modules onder de knie. Tijdens de module Voetreflexologie leer je door middel van een nauwgezette massage op welbepaalde reflexpunten op de voeten blokkades in het lichaam opheffen en de energiebanen weer volledig vrijmaken. Tijdens de module Handreflexologie verleg je je focus van de voeten naar de handen. Tijdens de laatste specialisatiemodule Voetreflexologie voor Gevorderden ga je je kennis over de verschillende vormen en standen van de tenen uitbreiden, zodat je jouw cliënten nog beter advies kan geven en behandelen. Vervolgens ben je klaar voor het Tenen Lezen.

Lessenverloop

De opleiding Allround Reflexologie bestaat uit 17 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Allround Reflexologie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 785.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Allround Reflexologie. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Neem mee naar de eerst les:

- Pen & papier

- Drie badhanddoeken

- Massage-olie

- Witte kledij

- Slippers

- Propere voeten

Praktische info

785.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 17 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

MODULE 1: VOETREFLEXOLOGIE

 • Wat is Voetreflexologie?
 • De anatomie van de voeten en het menselijk lichaam
 • Hoe verloopt een professionele Reflexologiesessie?
 • Technieken: basis, drukpunten, reflexpunten
 • Hoe werken de energiestromen van de voet?
 • Organen energetisch stimuleren en behandelen
 • Het immuniteitssysteem van je cliënten versterken

MODULE 2: HANDREFLEXOLOGIE

 • Hoe leg je het belang van Handreflexologie uit aan je klanten?
 • De verschillende drukpunten in de handen en hun verband met de organen
 • Wat zijn de basishandelingen van de Handreflexologie ?
 • Hoe voer je de verschillende massagetechnieken van de Handreflexologie uit?
 • Hoe behandel je zwangere klanten, klanten met diabetes, klanten met een pacemaker en kinderen?

MODULE 3: VOETREFLEXOLOGIE VOOR GEVORDERDEN

 • Hoe stel ik een goede diagnose van de voet?
 • Hoe herken ik de verschillende vormen en standen van de tenen?
 • Hoe kan ik professioneel Tenen Lezen?
 • Hoe leg ik mijn bevindingen op een goede manier uit aan mijn cliënten?

Wat je zal kunnen:

 • Een professionele behandeling met Hand- en Voetreflexologie correct kunnen uitvoeren en perfect kunnen afstemmen op de kwaaltjes/klachten van je cliënten
 • De energiestromen van je cliënten herstellen en hen gelukkig en in balans door het leven laten gaan
 • Op een professionele manier kunnen Tenen Lezen

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Moet ik modellen meebrengen?

Neen, tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les van elke module leg je een examen af. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep w ...il starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Allround reflexologie?

Neem mee naar de eerst les:

- Pen & papier

- Drie badhanddoeken

- Massage-olie

- Witte kledij

- Slippers

- Propere voeten

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel ..., je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Allround Reflexologie?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Allround Reflexologie inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het j ...ezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Allround Reflexologie waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Allround Reflexologie. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkel ...ijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.