Cursus

Wil jij graag op een professionele manier Arabische of Aziatische (feest)-make-up leren aanbrengen? Wil jij Marokkaanse, Turkse of Indische bruidjes laten stralen op hun mooiste dag? Dan is de opleiding Asian-Arabic Make-Up waar jij naar op zoek bent!

Bij bruiden van Arabische of Aziatische origine wordt er bij hun trouwfeest veel meer aandacht besteed aan visagie dan bij Westerse bruiden. Op de trouwdag wordt de make-up van de bruid bijvoorbeeld verschillende keren aangepast, zodat haar gasten telkens weer versteld staan van haar schoonheid. Feestmake-up staat dan ook centraal bij deze lessenreeks, hoewel je de technieken uiteraard ook voor andere gelegenheden of op jezelf kan toepassen.

Bij het aanbrengen van make-up is het erg belangrijk om rekening te houden met het huidtype en de gelaatskleur. Dames van Oosterse, Arabische of Aziatische afkomst vragen een heel eigen aanpak en productkennis. Tijdens deze specialisatiecursus wordt er bijvoorbeeld veel aandacht geschonken aan de dekkende basis, het accent van de ogen door middel van natte eyeliner en kleurkeuze van de oogschaduw. Je ontdekt ook hoe je de make-up kan accentueren met de juiste versieringen op het gelaat in de vorm van glitters, edelsteentjes en gelaatsschilderingen!

Lessenverloop

De opleiding Asian-Arabic Make-Up bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Asian-Arabic Make-Up vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 215.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de lessen.

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Asian-Arabic Make-Up. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

De eerste les neem je mee:

- Pen & papier

- Handdoek

- Praktijkmateriaal

Voor deze opleiding heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! 

Voor de opleiding Asian-Arabic Make-Up werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.
 
Klik hier om de inhoud van je pakket te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt.

Praktische info

215.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Een Aziatische of Arabische dame/bruid laten stralen
 • Hoe werk je met oogschaduw, valse wimpers, gezichtsversieringen,…?
 • Tips & tricks: Hoe corrigeer je een gezichtsvorm? Hoe laat je die donkere kringen rond de ogen verdwijnen?
 • Hoe pas ik de make-up snel en efficiënt aan bij Oosterse bruiden?
 • Welke tarieven vraag ik voor de make-up?
 • De perfecte match tussen make-up en kleding

Wat je zal kunnen:

 • Arabische en Oosterse bruidjes kunnen laten stralen op hun huwelijk
 • Specifieke technieken kunnen toepassen om de donkere huid optimaal tot zijn recht te laten komen
 • Zonder twijfel het juiste penseel en het meest geschikte poeder kiezen. Jij kan immers correct werken met een waaier aan make-up producten en materialen

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Moet ik modellen meebrengen?

Ja, voor deze opleiding dien je een model te voorzien.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Asian-Arabic make-up. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in ...hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Asian-Arabic make-up?

De eerste les neem je mee:

- Pen & papier

- Handdoek

- Praktijkmateriaal

...
Voor deze opleiding heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! 

Voor de opleiding Asian-Arabic Make-Up werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.
 
Klik hier om de inhoud van je pakket te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt.
Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Asian-Arabic Make-Up?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Asian-Arabic Make-Up inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het je ...zelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Asian-Arabic Make-Up waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Asian-Arabic Make-Up. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkeli ...jk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Asian-Arabic Make-UpDon09/11/201707/12/2017Antwerpen18u30 - 21u30
Asian-Arabic Make-UpVrij24/11/201722/12/2017Gent18u30 - 21u30
Asian-Arabic Make-UpMaa05/02/201826/03/2018Hasselt18u30 - 21u30