Cursus

Steeds meer mannen zijn bezig met hun imago en uiterlijk. Naast de fitness, spa- en saunabezoeken, zijn nu ook Barber Shops zeer populair. Mannen komen hier naartoe om te ontspannen en zich een vlot en verzorgd kapsel en/of een hippe baard te laten aanmeten.

Wil je graag (beter) leren scheren, baarden en snorren trimmen en mannen de hipste kapsels van het moment bezorgen? Ben je al Kapper, maar wil je je specialiseren in specifieke Barbiertechnieken of je skills bijschaven? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven!

 

 

Lessenverloop

De opleiding Barbier (Gevorderden) bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Barbier (Gevorderden) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 820.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Barbier (Gevorderden). Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Neem de eerste les mee - Pen & papier

Voor deze opleiding heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! 

Voor de opleiding Barbier werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.
 
Klik hier om de inhoud van je pakket voor de opleiding Barbier te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt. Jouw pakket bevat onder andere: Tondeuse, effileer- en knipschaarschaar, brede en smalle knipkam, professioneel wegwerpscheermes, scheerzeep, scheerborstel, scheerkom, haardroger, kapmantel, kniplap, waterspuit
 
Tijdens de lessen willen we zoveel mogelijk op echte mannen werken. De eerste lesdag zal je docente haarfijn uitleggen wanneer je een model mag voorzien.

Praktische info

820.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 12 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Professioneel scheren, trimmen, knippen
 • De hipste en meest trendy kapsels van het moment
 • Welke tools heb je nodig en waarvoor gebruik je ze?
 • Hoe geef je jouw klanten een totaalpakket en een onvergetelijke, authentieke Barbier-ervaring?
 • Welke services kan ik nog aanbieden?

Wat je zal kunnen:

 • Mannen professioneel kunnen knippen, scheren en trimmen
 • Kunnen werken met uiteenlopende materialen en producten
 • Je klanten verschillende services kunnen aanbieden en ze een authentieke ervaring bezorgen

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.