Cursus

Ben je geïnteresseerd in alternatieve behandelmethodes? Streef je naar evenwicht van de hele persoon, van zowel intellect, emoties, levenswijsheid en fysieke mogelijkheden? Ben je geïnteresseerd in Cranio Sacraal Therapie en wil je deze behandeling professioneel kunnen uitvoeren? Dan is dit dé opleiding waar jij naar op zoek bent!

Cranio Sacraal Therapie is heel bijzonder. De aanpak gaat ervan uit dat de menselijke schedel onder druk kan komen te staan omwille van diverse blokkades. Tijdens deze lessenreeks leg je je toe op het bestrijden van stress, spanningen en pijn. Je leert voelen waar er blokkades zijn en wat je er kan aan doen om ze weg te werken. Zo stimuleer je de zelfherstellende mogelijkheden van het lichaam.

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Schrijf je dan in voor deze unieke opleiding!

 

Lessenverloop

De opleiding Cranio Sacraal Therapie bestaat uit 4 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Cranio Sacraal Therapie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 300.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de laatste les.

Je legt het praktisch gedeelte van het examen af tijdens je lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Cranio Sacraal Therapie. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

300.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 4 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Anatomie en fysiologie van hersenen en ruggenmerg
 • Alles over de aangezichtsschedel en het heiligbeen
 • Wat zijn de verschillende ritmes?
 • Blokkades opsporen
 • Pathologie: wat is het en welke invloed heeft het?
 • Welke behandelingsplannen zijn er?

Wat je zal kunnen:

 • Zelf een professionele Cranio Sacrale Behandeling kunnen uitvoeren
 • Kunnen opsporen waar de blokkades zich bij je cliënt bevinden en deze doen verdwijnen als sneeuw voor de zon
 • Je cliënten vrij van stress en gelukkiger door het leven kunnen laten gaan

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Cranio-Sacraal Therapie. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige ...in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Cranio-Sacraal Therapie?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje ... met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Cranio Sacraal Therapie?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Cranio Sacraal Therapie inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het ... jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Cranio Sacraal Therapie waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Cranio Sacraal Therapie. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakk ...elijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Cranio Sacraal TherapieDon30/11/201721/12/2017Gent18u30 - 21u30
Cranio Sacraal TherapieWoe31/01/201821/02/2018Hasselt18u30 - 21u30
Cranio Sacraal TherapieWoe07/02/201828/02/2018Gent18u30 - 21u30
Cranio Sacraal TherapieDon15/02/201808/03/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Cranio Sacraal TherapieDon19/04/201817/05/2018Brugge18u30 - 21u30