Cursus

#DeSchoonheidsschool presents: de unieke cursus Fashion Blogging & Social Media! Ben jij gek op mode en een echte social media addict? Heb je al een eigen modeblog, Instagram-account of Facebookpagina of zou je er graag één starten? Dan is deze cursus jou op het lijf geschreven!

Tijdens deze opleiding leer je in de eerste plaats je blogdoelen bepalen. Je gaat vanaf de eerste les op zoek naar jouw unieke manier om op te vallen om zo jouw sterke punten optimaal te benutten en je boodschap te verspreiden. Je leert hierbij niet enkel perfecte foto’s nemen en selecteren, maar komt ook te weten hoe je een échte killer post schrijft.

Naast een sterke inhoud is het ook belangrijk dat je je blog goed promoot en ook op social media in the picture zet. Zo kom tijdens deze opleiding te weten hoe je je blog doortrekt op onder andere Instagram en hoe je je publiek beter kan betrekken. Wil je verder graag een leuke cent bijverdienen dankzij je blog? Ontdek dan gauw hoe je een media kit moet samenstellen en hoe je het beste omgaat met uitnodigingen en goodies!

Docente van dienst is Francine Kerckhaert: fashionista, één van de bekendste Vlaamse stylisten én Insta-famous (@mylifeincolors_ meer dan 150.000 volgers!)

Lessenverloop

De opleiding Fashion Blogging bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Fashion Blogging vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 259.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Fashion Blogging. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens de eerste les krijg je het cursusboek.

Je moet je eigen laptop (+ oplader), schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

259.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Een blog starten en styleguide maken
 • De opbouw van je blogposts: een killer post schrijven
 • Je blog promoten en doortrekken op social media
 • Een mediakit samenstellen
 • Omgaan met uitnodigingen en goodies
 • Brands contacteren
 • Fashion Fotografie: hoe bewerk ik mijn foto's en welke apps zijn er?

Wat je zal kunnen:

 • Een opvallende blog maken vol inspirerende foto's en killer posts
 • Je blog promoten? Jij weet perfect hoe je dit het best aanpakt 
 • Jij kent de tools om zelfs geld te verdienen met je blog

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Fashion blogging. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoof ...d- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Fashion blogging?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusboek.

Je moet je eigen laptop (+ oplader), schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je ...hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Fashion Blogging?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Fashion Blogging inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ... gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Fashion Blogging waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Fashion Blogging. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk e ...n meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Fashion BloggingDon09/11/201707/12/2017Antwerpen18u30 - 21u30
Fashion BloggingZon12/11/201710/12/2017Gent10u00 - 13u00