Cursus

Tegenwoordig is er veel aandacht voor alternatieve geneeswijzen. Handreflexologie is een vorm van massage die de ontspanning, vitaliteit en gezondheid van het hele lichaam bevordert. Via bepaalde drukpunten op de handen kun je de organen en het lichaam van je cliënten stimuleren en harmoniseren.

Handreflexologie is een goede aanvulling op de moderne Westerse geneeskunde. Veel mensen gaan op zoek naar meer alternatieve geneeswijzen die steunen op de kracht van het lichaam zelf. Heel wat carrièremogelijkheden dus!

Tijdens deze erkende opleiding maak je kennis met de drukpunten, reflexpunten en energiestromen van de hand. Je leert ontspannende massagetechnieken aan waarmee je het zelfregulerend vermogen van je cliënten herstelt. Je verlicht de stress en spanningen door de behandeling van de reflexzones. Met behulp van deze alternatieve therapie stimuleer je de herstelkracht van het lichaam en versterk je het immuniteitssysteem van je cliënten.

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Schrijf je dan zeker in voor deze praktijkgerichte cursus!

Lessenverloop

De opleiding Handreflexologie bestaat uit 4 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Handreflexologie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 165.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de lessen.

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Handreflexologie. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

165.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 4 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Hoe leg je het belang van Handreflexologie uit aan je klanten?
 • De verschillende drukpunten in de handen en hun verband met de organen
 • Wat zijn de basis handelingen van de Handreflexologie ?
 • Hoe voer je de verschillende massagetechnieken van de Handreflexologie uit?
 • Hoe behandel je zwangere klanten, klanten met diabetes, klanten met een pacemaker en kinderen?

Wat je zal kunnen:

 • Een professionele behandeling met Handreflexologie correct kunnen uitvoeren
 • De verschillende drukpunten? Jij kent ze en kan ze masseren om een optimaal resultaat te verkrijgen
 • De energiestromen van je cliënten herstellen en hen gelukkig en in balans door het leven laten gaan

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Moet ik modellen meebrengen?

Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Handreflexologie. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoof ...d- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Handreflexologie?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje ... met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Handreflexologie?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Handreflexologie inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ... gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Handreflexologie waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Handreflexologie. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk e ...n meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
HandreflexologieDin07/11/201705/12/2017Antwerpen18u30 - 21u30
HandreflexologieDon30/11/201721/12/2017Hasselt18u30 - 21u30
HandreflexologieDin06/03/201827/03/2018Gent18u30 - 21u30