Cursus

Ben je geïnteresseerd in Kinderpsychologie? Werk je in een kinderopvang of crèche en wil je meer inzicht krijgen in de leefwereld van het kind? Of heb je zelf kinderen en zou je de cursus willen gebruiken in hun opvoeding? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven!

Tijdens deze lessenreeks kom je ook alles te weten over de invloed van verschillende factoren op de ontwikkeling van kinderen. Het gaat  om de rol van ouders en leeftijdsgenoten, maar ook de impact van veiligheid en een gezonde voeding op het kind.

Ook de gedragspatronen voor elke leeftijdscategorie worden uitgebreid besproken. Ook de intellectuele vaardigheden van het kind die hierbij komen kijken, komen uitgebreid aan bod. Zo is het stimuleren van de taalontwikkeling bijvoorbeeld essentieel bij peuters en kleuters, net zoals het stimuleren van het sociaal-emotionele bewustzijn.

Deze opleiding reikt jou dus een volledige handleiding aan om soorten gedrag van kinderen te herkennen en leert jou op een correcte manier te reageren in verschillende opvoedingssituaties. Die kennis kan je als rode draad gebruiken bij het omgaan met kinderen!

ontwikkelingspsychologie van het kind, kinderpsychologie, evolutie gedrag, jeugdpsychologie, cognitieve ontwikkeling, adolescentie, levenslooppsychologie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Kinderpsychologie bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kinderpsychologie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 240.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Het theoretisch examen kan bestaan uit open vragen, meerkeuzevragen en oefeningen over de leerstof.

Het praktijkexamen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Kinderpsychologie. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. We vragen je om schrijfgerief en een notitieboekje mee te brengen naar de lessen.

Praktische info

240.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Waarom Kinderpsychologie?
 • De ontwikkeling van het kind
 • De vaardigheden die een kind zich eigen moet maken
 • Specifieke opvoedingsmoeilijkheden en oplossingen
 • Autisme
 • Tips voor ouders: het opvoeden
 • Toegepaste therapie

Wat je zal kunnen:

 • De verschillende ontwikkelingsfases van kinderen kennen en hierop kunnen inspelen
 • Specifieke opvoedingsmoeilijkheden? Jij herkent ze én kan ze oplossen
 • Gedragspatronen van kinderen kunnen herkennen en correct gedrag kunnen stimuleren

ontwikkelingspsychologie van het kind, kinderpsychologie, evolutie gedrag, jeugdpsychologie, cognitieve ontwikkeling, adolescentie, levenslooppsychologie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Kinderpsychologie. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoo ...fd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Kinderpsychologie?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. We vragen je om schrijfgerief en een notitieboekje mee te brengen naar de lessen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je heb ...t ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Kinderpsychologie?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Kinderpsychologie inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezel ...f gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Kinderpsychologie waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Kinderpsychologie. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk ...en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
KinderpsychologieWoe31/01/201828/02/2018Hasselt18u30 - 21u30
KinderpsychologieMaa16/04/201814/05/2018Gent18u30 - 21u30
KinderpsychologieDon17/05/201814/06/2018Antwerpen18u30 - 21u30