Cursus

Heb je reeds de opleiding Basis Kleurenconsulent gevolgd? Wil je je skills aanscherpen en nog meer bijleren over kleurenpsychologie en color coaching? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

Tijdens je basisopleiding heb je reeds objectief de kleurtypes van je klanten leren bepalen aan de hand van het gelaat, de ogen en de haarkleur. Deze vervolgopleiding gaat nog een stapje verder. Je krijgt onder de knie hoe je het kleurgebruik van je cliënten kan afstemmen op hun levenswijze, persoonlijkheid en wat ze willen bereiken.  

Eerst leer je meer over de psychologische betekenis van kleuren. Door het dragen van de juiste kleuren, kan je op professioneel en persoonlijk vlak succesvoller worden. Je ontdekt welke kleuren hiertoe bijdragen en hoe je je klanten hierin moet adviseren. Je leert ook om kleuren te koppelen aan alternatieve therapieën. Zo heeft elke chakra bijvoorbeeld een welbepaalde kleur en kunnen deze dus afzonderlijk een bepaald gevoel of een specifieke indruk oproepen. Daarnaast is er tijdens deze lessenreeks erg veel ruimte voor praktijkgericht oefenen met modellen en krijg je ook de technieken van de Color Coaching onder de knie. 

Klaar om je kennis uit te breiden? Schrijf je dan snel in voor deze opleiding!

 

Lessenverloop

De opleiding Kleurenconsulent (Gevorderden) bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kleurenconsulent (Gevorderden) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 240.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Kleurenconsulent (Gevorderden). Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

 Materiaal: documentatie over make-up, haar en kledingstijl

Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Deze aankoop is niet verplicht.

Voor de opleiding Kleurenconsulent Gevorderden werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Praktische info

240.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Kleurenpsychologie
 • Kleur in alternatieve therapieën
 • Oefenen met modellen
 • Color Coaching

Wat je zal kunnen:

 • Het kleurgebruik van je cliënten perfect kunnen afstemmen op hun levenswijze, persoonlijkheid en wat ze willen bereiken
 • Een professionele Color Coaching correct kunnen uitvoeren
 • Kleuren kunnen koppelen aan alternatieve therapieën om een bepaald gevoel of een specifieke indruk op te roepen

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Kan ik met deze opleiding starten zonder voorkennis?

Deze opleiding vraagt voorkennis van de cursus basis kleurenconsulent .

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Kleurenconsulent (gevorderden). Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfst ...andige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Kleurenconsulent (gevorderden)?

 Materiaal: documentatie over make-up, haar en kledingstijl

...
Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Deze aankoop is niet verplicht.

Voor de opleiding Kleurenconsulent Gevorderden werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.
Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Kleurenconsulent (Gevorderden)?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Kleurenconsulent (Gevorderden) inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. M ...aak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Kleurenconsulent (Gevorderden) waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Kleurenconsulent (Gevorderden). Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf ... gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Kleurenconsulent (Gevorderden)Din10/10/201707/11/2017Antwerpen18u30 - 21u30
Kleurenconsulent (Gevorderden)Zat18/11/201716/12/2017Gent10u00 - 13u00