Cursus

Wil jij graag leren hoe je cliënten een professionele Lichaamspakking kan aanbieden? Dan is deze opleiding exact waar jij naar op zoek bent!

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken om zelf Lichaamspakkingen correct te kunnen uitvoeren. Allereerst leer je hoe je de huid grondig kan scrubben om dode huidcellen te verwijderen. Door deze scrub kan de pakking beter in de poriën doordringen en is het effect groter. Daarna krijg je onder de knie hoe je de Lichaamspakking zelf kan uitvoeren. 

Je leert werken met verschillende producten zoals klei, honing, chocolade, algen,... Elk ingrediënt heeft immers een specifieke werking op lichaam en geest. Zo werkt groene klei bijvoorbeeld zuiverend en stimulerend, terwijl witte klei heel geschikt is voor het gelaat en ook een liftend effect heeft. Op die manier kan je perfect inspelen op wat je cliënten nodig hebben, verkrijg je een optimaal resultaat én laat je hen stralend en vol zelfvertrouwen door het leven gaan!

Klaar om zelf te leren hoe het moet? Schrijf je dan in voor deze erkende cursus.

Lessenverloop

De opleiding Lichaamspakkingen bestaat uit 3 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Lichaamspakkingen vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 200.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de lessen.

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Lichaamspakkingen. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze lessen heb je nodig

 - Pen & papier

- Twee grote badhanddoeken

- Vier kleine handdoekjes en een fleece-dekentje

Praktische info

200.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 3 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Hoe begin ik aan een Lichaamspakking?
 • Welke producten heb ik nodig?
 • Afslanken met lichaamspakkingen: producten en tips
 • Je kan je klanten een stevigere huid bezorgen met een aangepaste pakking
 • Welke pakking zorgt voor een stevigere buste?

Wat je zal kunnen:

 • Door middel van een scrub de huid optimaal voorbereiden op een Lichaamspakking
 • Verschillende producten kunnen gebruiken om het beste resultaat te bekomen
 • Je klanten laten stralen door hen te doen afslanken met Lichaamspakkingen of hen een stevigere boezem te bezorgen

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Lichaamspakkingen. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoo ...fd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Lichaamspakkingen?

Voor deze lessen heb je nodig

 - Pen & papier

- Twee grote badhanddoeken

- Vier kleine handdoekjes en een fleece-dekentje

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus ... waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Lichaamspakkingen?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Lichaamspakkingen inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezel ...f gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Lichaamspakkingen waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Lichaamspakkingen. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk ...en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.