Cursus

Wil jij graag leren hoe je op een correcte manier een professionele Lymfedrainage kan uitvoeren? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven!

Manuele Lymfedrainage is een techniek die in 1930 door dokter Emiel Vodder op punt is gesteld. Het lymfestelsel heeft geen pomp zoals het hart en vloeit dus zeer traag. Met deze massagetechniek versnel en stimuleer je het lymfestelsel, zodat het vocht in het lichaam van je cliënten sneller vernieuwd wordt en zichtbaar en onzichtbaar oedeem verdwijnt

Tijdens de lessen leer je om zeer zacht, maar heel specifiek te masseren, om zo de oppervlakkige lymfecapillairen (lymfehaarvaatjes) te stimuleren en het overtollige vocht, afvalstoffen en lichaamsvreemde elementen (bacteriën, gifstoffen,...) af te voeren via het lymfestelsel. Op die manier zullen je cliënten zich gezonder en lichter voelen en met meer kracht door het leven gaan!

Lessenverloop

De opleiding Lymfedrainage bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 4 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Lymfedrainage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 330.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de lessen.

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Lymfedrainage. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Naar de eerste les neem je mee:

- Pen & Papier

- Grote badhanddoek

- Indien gewenst: badjas

Praktische info

330.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

Theorie Manuele Lymfedrainage (MLD)
 • Hoe zit het lymfevatenstelsel in elkaar en hoe werkt het?
 • De praktijk: lymfedrainage van de hals, het gelaat, de buik en de onderste ledematen
 • De verschillende handgrepen en technieken
Praktijk Manuele Lymfedrainage (MLD)
 • MLD van de hals
 • MLD van het gelaat
 • MLD van de buik
 • MLD van de onderste ledematen

Wat je zal kunnen:

 • De verschillende technieken van de Lymfedrainage professioneel kunnen uitvoeren zodat je cliënten met meer kracht door het leven gaan
 • Ervoor kunnen zorgen dat vocht en afvalstoffen sneller uit het lichaam verdwijnen
 • Zowel de hals, het gelaat, de buik als de onderste ledematen correct kunnen behandelen

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Lymfedrainage. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- ...of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Lymfedrainage?

Naar de eerste les neem je mee:

- Pen & Papier

- Grote badhanddoek

- Indien gewenst: badjas

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschrev ...en een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Lymfedrainage?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Lymfedrainage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ge ...makkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Lymfedrainage waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Lymfedrainage. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en < ...a href="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
LymfedrainageMaa25/09/201723/10/2017Antwerpen18u00 - 22u00
LymfedrainageDon05/10/201702/11/2017Gent18u00 - 22u00
LymfedrainageDin13/02/201813/03/2018Hasselt18u00 - 22u00
LymfedrainageDon22/02/201822/03/2018Brugge18u30 - 21u30